NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Bobcat stelt elektrische minigraafmachine voor
De E19e koppelt een veilig, geluidsarm en emissievrij ontwerp aan de bewezen functionaliteit en krachtige prestaties van de E19.

Bobcat stelt elektrische minigraafmachine voor

Robuuste en slijtagebestendige E19e wordt topper in zijn genre

Eind jaren 70 had in België nog bijna niemand van Bobcat gehoord. Dat is nu wel even anders. Wie onder andere mee aan de wieg van dit populaire merk stond in ons land, is metaalconstructiebedrijf Vangaever, dat in 1977 met Bobcat een partnerschap sloot. En het pionierswerk van beide werd beloond. Want zowel in land- als tuinbouw, tuinaanleg, bij aannemers van sloop-, grond- of bouwwerken… is het compact materieel een vaste waarde.

De intentie van de uitvinders van de Bobcat-machines? Wendbaar en flexibel werken in compacte ruimtes. Maar ook op de vrij nieuwe markt van batterij-gedreven machines scoort het merk hoge ogen. Recent stelde Vangaever de elektrische minigraafmachine E19e voor. De E19e is de elektrische uitvoering van het populaire diesel-model van Bobcat, de E19.

De elektrische minigraafmachine gaat een volledige werkdag van 8 uur door, dankzij de optionele externe Bobcat-superlader.

Geluidsarm en zonder CO2-uitstoot

De nieuwe E19e is met zijn breedte van slechts 98 cm ideaal voor krappe ruimtes en doet zijn werk geluidsarm en zonder uitstoot van CO2. Dit zijn zeer goede kenmerken voor zowel binnenhuistoepassingen als voor sommige klussen buitenshuis. Bovendien gaat de E19e een volledige werkdag van 8 uur door, dankzij de optionele externe Bobcat-superlader, waarmee de accu kan worden opgeladen tijdens de pauzes van de bestuurder.

Onovertroffen comfort

Bruno Vangaever, zaakvoerder: “De E19e werd officieel geïntroduceerd op 24 oktober, tijdens de Bauma, en trok meteen de aandacht. De elektrische minigraafmachine E19e koppelt een veilig, geluidsarm en emissievrij ontwerp aan de bewezen functionaliteit en krachtige prestaties van de E19 voor werk in krappe ruimtes. De E19e biedt bovendien het onovertroffen comfort voor de bestuurder van de dieselversie, plus een aantal unieke kenmerken speciaal voor de elektrische versie. Denk hierbij aan proportionele handbediende functie en zijwaartse giekverstelling, instelbare hulphydrauliek met dubbele functie (3 modi), geen ‘eenhoorn’-effect (giekverstellingscilinder steekt niet uit buiten het U/C-profiel), smart display, ingebouwde oplader voor standaard 230 V, en nog zoveel meer. Ook de robuuste en slijtagebestendige E19e belooft dus een topper in zijn genre te worden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details