- Algemeen
- Productinformatie
- Tuinbeheer
- Land- & tuinbouwmachines
- Sport- & golfterreinen
- Zwemvijvers & -baden
Zeker nu ondernemers almaar meer uitgedaagd worden door stijgende kosten en een complex zakelijk landschap, is het cruciaal dat hun machinepark duurzaam en betrouwbaar is én de financiering ervan aansluit op specifieke ondernemersnoden. Naast gekende financieringstechnieken zoals een lening of leasingcontract, wordt ook renting alsmaar populairder. Heusdens Schäffer trekt resoluut de kaart van deze financieringsvorm, waardoor je als ondernemer in de agro- of groensector een professionele wiellader op maat kunt financieren.
Wie knikladers, wielladers en telescoopladers zegt, zegt Heusdens Schäffer. Al meer dan veertig jaar is deze onderneming dé referentie in de wereld van die krachtpatsers. De voorbije jaren bouwde Heusdens Schäffer het aanbod stelselmatig uit, met uiteraard ook innovaties voor een nóg hoger rendement bij land- en tuinbouwactiviteiten.
Met dit aanbod richt deze marktspeler zich naar een brede groep van professionals. Landbouwers, aannemers, tuin- en parkaanleggers, groendiensten van steden en gemeenten, … iedereen die een wiel- of kniklader kan gebruiken, vindt bij Heusdens Schäffer een machine op maat van zijn wensen en noden.
Niet alleen in een kwalitatief hoogstaand aanbod van machines blinkt Heusdens Schäffer uit. Het bedrijf excelleert ook in bijbehorende dienstverlening. Een van die extra diensten is de mogelijkheid om een wiel- of kniklader – toch telkens een flinke investering – op maat te financieren. Hoe? Via een aantrekkelijke rentingformule. Deze financieringsvorm is bij ondernemers minder gekend dan klassieke leasing, en dat is helemaal onterecht. Want renting heeft een aantal gelijkenissen met leasing, maar er zijn ook enkele verschillen die deze formule extra interessant maken.
We zoomen eerst in op de gelijkenissen tussen leasing en renting. Bij beide formules betaal je maandelijks een bedrag aan een derde partij. Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer zelf geen grote investeringen moet doen voor het “aanschaffen” van bijvoorbeeld een nieuwe wiellader. Nog een voordeel: omdat de leasinggever de btw betaalt, hoef je deze niet voor te financieren. Dit levert je extra financiële marge op om in andere machines of projecten te investeren. En bij beide formules bevat het contract telkens een aankoopoptie (maximaal 15% bij leasing, minimaal 16% van de waarde bij renting).
Tot daar de gelijkenissen tussen beide financieringsformules. Een belangrijk verschil tussen leasing en renting zit in de boekhoudkundige verwerking. Aangezien renting in essentie een huurcontract is, moet je het contract niet activeren in je boekhouding (off-balance). Dit zorgt voor extra flexibiliteit om het contract helemaal op maat te maken, met bijvoorbeeld een korte looptijd (in tegenstelling tot een gangbare afschrijvingsperiode van vijf jaar bij leasing).
Bij renting kun je ook werken met (tijdelijke of eenmalige) verhoogde facturen, waardoor je met extra kosten het bedrijfsresultaat drukt. Ook de integratie van de overname van een oude machine in het contract kan interessant zijn. De overnameprijs kan dan bijvoorbeeld als eerste verhoogde betaling gelden en zo de maandelijkse kostprijs drukken. En omdat een rentingcontract niet in je boekhouding komt, vermijd je ook dat de schuldgraad van je onderneming verhoogt.
Let wel: als huurder draag je bij renting wel zelf het beheerrisico. In tegenstelling tot bij leasing moet je dus wel instaan voor verzekering, onderhoud en andere diensten van jouw wiel- of kniklader.
Kies je voor een rentingcontract voor de “aanschaf” van een Schäffer-wiellader of kniklader? Dan geven we je graag een indicatie van kostprijs mee. Wist je dat het al mogelijk is om de kleinste krachtpatser (de Schäffer 1622) te gebruiken voor minder dan 14 euro per dag (excl. btw)? Met zo’n aantrekkelijk financieringstarief is renting meer dan een verstandige zet!
Neem dan rechtstreeks contact op met Heusdens Schaffer.
Contact opnemen