De buitenruimte is leefruimte. Dat geldt vandaag meer dan ooit tevoren. Het gevolg is dat er steeds meer aandacht gaat naar de inrichting van de tuin. De mogelijkheden om een persoonlijke toets te geven aan oprit en terras nemen zienderogen toe en ook enkele beproefde interieurtrends migreren nu naar buiten. Als specialist in bestratingen voor oprit en terras biedt ArtStone oplossingen voor alle stijlen en concepten. Het zet daarbij zelf ook een aantal opmerkelijke trends.
In het interieur doen zuiders getinte stijlen zoals de Ibiza- en de japandi-stijl het al een tijdje goed. Ook buiten begint men nu warm te lopen voor de zachte natuurtinten die deze stijlen typeren. De grijze en blauwe tinten van onder meer Belgische blauwe steen krijgen dan ook steeds meer concurrentie van de zandkleurige Sinaï Pearl – ook geschikt voor zwembadboorden en trappen – of keramische tegels in warme travertijn-, marmer- of ceppo-looks. Naast een compleet aanbod aan de reeds populaire zand- en beigetinten in zowel natuursteen als keramiek, biedt ArtStone ook een aantal bijzondere en iets donkerdere aarde- en roesttinten. Zo is er bijvoorbeeld een keramische terrastegel in mushelkalk-look. Verder heeft ArtStone ook al het nodige voor wie nog een stapje verder wil gaan in de zuiderse trend.
Wat vormgeving betreft, blijven de langwerpige formaten aan belang winnen. Een langwerpige tegel brengt immers dynamiek, opent de poort naar diverse legpatronen en laat toe om richting – en dus visuele ruimte – te geven aan het terras. Bij ArtStone vind je diverse langwerpige formaten en dat in zowel natuursteen als beton en keramische terrastegels. Voor terrassen zijn vooral de grotere formaten tot 120 op 60 centimeter erg populair, maar ook met kleinere formaten worden vandaag al heel wat mooie projecten gerealiseerd. Voor een strakke, maar dynamische oprit of terras biedt ArtStone bijvoorbeeld de mogelijkheid om te werken met banen van 15 centimeter breed waarin verschillende lengtes natuursteen of beton met elkaar gecombineerd worden.
Net zoals de langwerpige formaten, zorgen ook flagstones in steeds meer tuinen voor de nodige dynamiek. Een organisch of iets wilder tuinontwerp leeft op met een terras van flagstones. In strakke tuinen creëren stapstenen extra interesse. Om helemaal in zuiderse sferen te komen, wordt ook hier steeds gretiger voor warme natuurtinten gekozen, zoals Sinaï Pearl of Kandela beige.
ArtStone heeft tegels en materialen voor elk project en elk budget, maar het valt op dat natuursteen opnieuw in opmars is. Naast de bijzondere texturen en het immer unieke karakter van het materiaal, heeft ongetwijfeld ook de veelzijdigheid daar iets mee te maken. In het ArtStone-aanbod vind je immers niet alleen terrastegels in alle formaten, flagstones, platines en kasseikoppen, maar ook zwembadboorden en trappen. Grote platen natuursteen kunnen zelfs als zwevende trap dienen en vormen zo een bijzonder accent in de tuin. Sinds kort biedt ArtStone zelfs waterpasserende natuursteen in waalformaat, met geïntegreerde EcoSpacers.
Op technisch vlak zijn waterdoorlatende oplossingen onmiskenbaar de toekomst. Bij ArtStone is inmiddels dan ook zo’n 70 procent van de eigen productie op waterdoorlatende producten gericht. Bovendien investeert het bedrijf aanhoudend in nieuwe mallen en, binnenkort, zelfs in een nieuwe productiefaciliteit. Opdat technische oplossingen ook esthetisch aansluiting vinden bij het project, heeft ArtStone inmiddels waterdoorlatende betonklinkers in talloze formaten en kleuren. Met EcoSpacers biedt het bovendien een veelzijdige oplossing om met eender welke klinker of tegel een waterpasserende verharding te realiseren.
Verder is het familiebedrijf de drijvende kracht achter FluvioStone, een uniek buffer- en infiltratiesysteem dat de functionaliteit van waterdoorlatende verhardingen verhoogt. FluvioStone kan als alternatief voor een bovengrondse infiltratievoorziening dienen wanneer er onvoldoende ruimte is voor een wadi, er te hoge niveauverschillen overbrugd moeten worden of er anders grondverzet van vervuilde grond zou optreden. De studiedienst van ArtStone zorgt daarbij voor de nodige begeleiding, zodat elk project steeds aan de nieuwe hemelwaterverordening voldoet.
Neem dan rechtstreeks contact op met Artstone NV.