Platform voor de tuin- en groenprofessional
Overig

Zoveel mogelijk mechanische techniek zonder overbodige elektronica

Uitgebalanceerd dealerprogramma en goed doordachte machines voor totaalonderhoud openbare ruimte

Coverbeeld

Tekst | meclean

Beeld | meclean

31 maart 2021 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Het vooruitstrevende en innovatieve Nederlandse meclean is fabrikant en leverancier van professionele reinigingsmachines. Deze machines worden verkocht via een selectief dealernetwerk in onder meer Nederland, België en Frankrijk. Daarnaast worden in de productiefaciliteit in Terneuzen aan de lopende band door meclean zelf ontwikkelde hogedruktrailers, Trailerjets, CityCleaners en speciale (inbouw)projecten opgeleverd aan klanten over de hele wereld.

Zo rijdt er in Disney World Orlando, Florida een CityCleaner rond voor het totale parkonderhoud, en kiezen vele professionele reinigingsbedrijven in bijvoorbeeld China, Roemenië en Israël, om maar een paar landen te noemen, voor de inmiddels bewezen kwaliteit van de meclean reinigingsmachines. Prestaties waar het vrij jonge meclean best trots op mag zijn.

Alle meclean professionele reinigingsmachines zijn ontwikkeld met de eindgebruikers in het achterhoofd: het resultaat zijn degelijke machines die dag in, dag uit zonder problemen hun taak doen. Geen onnodige elektronica en uitsluitend functionele, mechanische techniek.

Optioneel is de FRONTSWEEP PRO buitenveegmachine uit te rusten met combiborstel voor mos/onkruid en sneeuw, opvangbak, schuifblad, stofkap, sneeuwkettingen en waterspray inrichting.

De ‘plussen’ van meclean

Met de gepatenteerde SteamPLUS® 2.0 hogedruk-stoomtechniek kunnen de gebruikers écht het verschil maken. Dankzij deze reinigingstechniek kunnen er opdrachten worden aangenomen die met traditionele hogedrukreiniging niet zouden kunnen worden uitgevoerd. SteamPLUS® is ontwikkeld voor diepreiniging en/of verf en graffiti verwijderen van schadegevoelige ondergronden zoals kwetsbare monumentale gebouwen, zonder dat reinigingsmiddelen nodig zijn. SteamPLUS® is als optie verkrijgbaar op de hogedruktrailers, Trailerjet-L/XL
en trailerpacks.

AquaPLUS® is een techniek die tussen traditioneel (warm)water-hogedruk en SteamPLUS® in zit. De gebalanceerde mix van oververhit water en stoom benut de voordelen van beide. Water (90%) zorgt voor impact en spoeling, en het deel stoom (10%) veroorzaakt een beperkt thermoshockeffect, waardoor chemie in veel gevallen niet nodig is. Bij oppervlaktereiniging waar beschadiging van de ondergrond minder relevant is en juist extra werksnelheid is vereist, is AquaPLUS® prima in te zetten.

Met de heetwater-onkruidbestrijdingstechniek WeedPLUS® zijn bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. Alleen zuiver, warm water is genoeg om onkruid effectief én 100% milieuvriendelijk te bestrijden. De WeedPLUS® techniek is als optie verkrijgbaar op de hogedruktrailers, Trailerjet-S/L/XL en trailerpacks en is standaard op een aantal hogedrukreinigers uit het meclean dealerprogramma. Dat maakt van deze specifieke modellen échte 2-in-1-machines: eenvoudig omschakelen en de spuitlans wisselen is voldoende om van warmwaterhogedrukreinigen direct over te gaan op heetwater-onkruidbestrijding.

Binnen de groensector ligt de focus steeds meer op het milieuvriendelijke aspect. Openbare besturen en aannemers kiezen er steeds vaker voor om fossiele brandstoffen te weren. Meclean heeft hier al vroeg op ingespeeld, met ook een range elektrisch aangedreven reinigingsmachines voor de openbare ruimte.

100% fossielvrij heetwater onkruid bestrijden en reinigen/desinfecteren bij gebruik van fossielvrije diesel zoals HVO100, Neste, enzovoort.

CitySweeper straatveegmachine

De elektrisch aangedreven CitySweeper-S is 100% emissievrij, zeer stil en maakt het mogelijk om met één machine de gehele openbare ruimte schoon en aantrekkelijk te houden. De zes verschillende functies van de CitySweeper-S – vegen, afval zuigen, onkruid borstelen, bladblazen, drukreinigen en desinfecteren – maken het mogelijk om met minder machines, in minder tijd en met minder mensen een beter resultaat te realiseren.

Batterij-aangedreven SERIE-CFB met WeedPLUS®

Deze machine behaalt méér dan 90% emissiereductie en maar liefst acht uur effectieve werktijd, dankzij de batterij-aandrijving (LiFePOi4) en warmtewisselaar die ook geschikt is voor fossielvrije diesel zoals HVO100, Neste, enzovoort. De SERIE-CFB wordt geleverd met WeedPLUS® heetwater-onkruidbestrijdingstechniek, is ook geschikt voor reiniging én desinfectie (instelbare watertemperatuur), heeft een waterflow van 12 liter/minuut en een watertank van 500 liter. Het stevig gepoedercoat frame met hefkokers kan tegen een stootje. De SERIE-CFB wordt verder geleverd met een zelfoprollende haspel met 20 meter werkslang, lans met broeskop, RVS sproeiwagentje van 50 centimeter breed en een speciale
reinigings-/desinfectielans.

De CitySweeper-S is volledig elektrisch aangedreven en past daardoor perfect bij modern en milieuvriendelijk stadsonderhoud. De 100% uitstootloze CitySweeper-S heeft voldoende capaciteit voor één werkdag.

Buitenveegmachines en onkruidborstelmachine

Binnen het dealerprogramma is een mooi voorbeeld van degelijke, mechanische techniek de professionele FRONTSWEEP PRO buitenveegmachine, met Honda benzinemotor en een veeg-/werkbreedte van 80 centimeter (er is ook een versie met 100 centimeter veegbreedte). Geschikt voor blad vegen, mos en onkruid wegvegen, sneeuwruimen, enzovoort. Of de Weedsweep onkruidborstelmachine, met een borstelcapaciteit van 2.600 m2/uur, een borstelbreedte van 30 centimeter en een rijsnelheid van 3 tot 5 km/uur. Deze stevige machine met krachtige Honda motor is ook uitstekend geschikt voor langer onkruid. Met de gebalanceerde trillingvrije borstelkop en ergonomische, inklapbare beugel is het prettig werken. 

100% fossielvrij en zelfde prestaties als hogedruktrailers met dieselmotor

Ook de nieuwe batterij-aangedreven fossielvrije hogedruktrailer is volgens de bekende filosofie van meclean met duurzame en functionele techniek ontwikkeld. Meclean kiest consequent voor de beste componenten, met als resultaat een functionele en betrouwbare machine met een werktijd van 6 tot 16 effectieve werkuren (afhankelijk van de gekozen werkmodus), zonder dat er tussentijds bijgeladen moet worden. Met de opties SteamPLUS®, AquaPLUS® en WeedPLUS® wordt het onderscheidend vermogen nóg groter. De forse geluidsreductie (zo’n 70% minder dan de dieselaangedreven versies) is een extra interessante ‘plus’ bij werkzaamheden in de openbare ruimte. 

De hogedruktrailers vallen – net als de CitySweeper, de CityCleaner en de StreetCleaner – in de Urban Cleaning Line. Deze lijn wordt standaard niet via het dealernetwerk verkocht. Het dealerprogramma bestaat uit hogedrukreinigers, veeg-/zuigmachines, schrob-/zuigmachines, stof-/waterzuigers, industriële stofzuigers, onkruidbestrijdingsmachines en buitenveegmachines, accessoires en reinigingsmiddelen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details