Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Zet de voegen in het groen of in bloei

Vroeg of laat vallen de voegen van verhardingen ten prooi aan onkruidgroei. Om paden, terrassen, opritten en andere verhardingen onkruidvrij...

acterra2-kopieren

10 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Onderhouds- en milieuvriendelijk idee van AcTerra

Vroeg of laat vallen de voegen van verhardingen ten prooi aan onkruidgroei. Om paden, terrassen, opritten en andere verhardingen onkruidvrij te maken, is wieden of borstelen aangewezen, vooral nu het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds sterker beperkt wordt. Dat is een hele klus. Waarom dan niet de voegen meteen voorzien van een aangepaste begroeiing?

Voor diverse verhardingen

AcTerra uit Nazareth produceert een uitgebreid gamma aan bodemverbeteraars en plantsubstraten, waaronder TerraViva Groene Voegen. Het betreft hier een kant-en-klare voegvulling voor kasseien, megategels, flagstones en gebakken kleiklinkers met voegen tot 20 mm. Het TerraViva Groene Voegen mengsel is verkrijgbaar met gras, gras met microklaver en gras met bloemenmengsels. Het materiaal wordt gebruikt in combinatie met het TerraViva Legbedsubstraat en funderingssubstraat, om doorworteling naar onderliggende lagen mogelijk te maken.

Waardevol en ecologisch

TerraViva Groene Voegen is alvast een waardevolle en ecologische oplossing. De verhardingen zien er puur natuurlijk uit, de plantjes zijn beloop- en berijdbaar en het stimuleert de biodiversiteit. Terwijl je willekeurig groeiend onkruid zeer regelmatig te lijf moet gaan, volstaat het hier om slechts twee tot drie keer per jaar te maaien. Groene voegen zijn dus veel minder arbeidsintensief.

Stikstof reduceren

TerraViva Groene Voegen zorgt er tevens voor dat het hemelwater makkelijker in de ondergrond kan doorsijpelen. De begroeiing, in het bijzonder met microklaver, zorgt eveneens voor een aanzienlijke opname van stikstof uit de lucht. Een hectare microklaver verwerkt de stikstofproductie van veertig personenwagens die 40.000 kilometer per jaar rijden.

Vooraf inplannen

Alle producten van AcTerra zijn uniek en gepatenteerd. Het AcTerra klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit wegenbouwers en hoveniers, die de TerraViva materialen gebruiken in openbare parken en private tuinen. Belangrijk is wel dat het aanbrengen van een voegmengsel niet meer kan wanneer de verharding al is aangelegd. Alles moet dus goed vooraf gepland worden. Naast de voegmengsels omvat het TerraViva gamma ook substraten voor bodemverbeteraars, boomplantsubstraten en oplossingen voor berijdbaar gazon.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%