NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Waterdoorlatende verharding met een duurzaam karakter

Waterdoorlatende verharding met een duurzaam karakter

Pleinen, parken, speeltuinen, groenzones, begraafplaatsen,… Onverharde paden en pleinen zijn vaste waarden binnen een stedelijk gebied. En sinds het verbod op pesticiden staat ‘beheersbaar onderhoud’ nog hoger op het prioriteitenlijstje van de gemeentebesturen. “Hieraan tegemoet komend zijn waterdoorlaatbaarheid en elasticiteit alvast twee cruciale eigenschappen voor een duurzame halfverharding”, aldus Veerle Ryde, Product Manager bij Green Road.

Green Road uit Wichelen is specialist inzake renovatie en onderhoud van onverharde en half verharde wegen en paden. Veerle Ryde: “We werken al meer dan 15 jaar nauw samen met gemeentebesturen. Alles wat niet in beton, asfalt, kasseien of klinkers is aangelegd, valt binnen onze expertise. Dat zijn vaak bos-, veld- en landwegen, voet- en fietspaden maar ook trage wegen. Met de drainerende gebonden halfverharding greenROAD® hebben we ons toepassingsgebied verder verruimd. Paden aan seniorencomplexen en zelfs wandelpaden doorheen themaparken behoren nu tot onze opdrachten. Er zijn zeker gelijkenissen met de stadsprojecten want ook hier zijn duurzaamheid, gebruikscomfort en onderhoudsgemak de belangrijkste aandachtspunten.”

Waterdoorlaatbaarheid, elasticiteit en onkruidbeheer
Gebonden halfverharding greenROAD® komt alvast tegemoet aan deze wensen. “Een goede drainagecapaciteit en zeker ook elasticiteit zijn de cruciale aandachtspunten waar greenROAD® zich onderscheidt”, aldus Veerle Ryde. “Stagnerend water zorgt niet alleen voor plassen, maar zal op langere termijn ook zorgen voor uitspoeling van materiaal en dus herstellingskosten. Om dit te vermijden, vinden wij het niet alleen belangrijk dat de afwerkingslaag waterdoorlatend is, maar ook de ondergrond. Zo voorzien wij bij nieuwe paden steeds een drainerende fundering.”

“Het unieke greenROAD® bindmiddel behoudt ten alle tijde flexibiliteit”, gaat Veerle Ryde verder. “Dit voorkomt heel wat problemen zoals bijvoorbeeld vorstschade of schade door overbelasting. Bovendien wordt dit bindmiddel gereactiveerd bij regen. De samenstelling van greenROAD® heeft tenslotte ook onkruidwerende capaciteiten. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een duurzaam onderhoudsvriendelijk product.”

Green Road

Met de drainerende gebonden halfverharding greenROAD® heeft het bedrijf zijn toepassingsgebied verruimd naar onder andere themaparken.


Acht natuurlijke kleuren
Naast het praktische is het esthetische aspect uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt.

“Wij beperken ons daarom niet enkel tot zandtinten, maar bieden acht natuurlijke kleuren aan.

Over het eindresultaat zijn onze klanten alvast erg opgetogen”, besluit Veerle Ryde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details