NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Trends in kleuren en materialen voor terras, oprit of tuinpad. Zet de toon met tegels

Trends in kleuren en materialen voor terras, oprit of tuinpad. Zet de toon met tegels

Als innovator in tegels in natuursteen en samengestelde materialen zoals keramiek, weten ze als geen ander welke kleuren en materialen dit jaar mee de toon zetten. Zowel binnen als buiten. Vooral het aanbod buitentegels en -afwerkingen breidt gevoelig uit.

Na een jaar vol onzekerheden snakken we met z’n allen naar rust en harmonie. Ook in de tuin. Dat heeft Beltrami goed begrepen. Met enkele nieuwe materialen en bijhorende afwerkingen speelt het bedrijf in op de trends die onze tuinen in 2021 de extra zen-factor bezorgen. David Verheye, salesmanager bij Beltrami, gidst ons door de belangrijkste evoluties.

De warme tinten van deze Muschelkalk in Arenado-afwerking liggen perfect in lijn met de huidige trends.

“We merken dat vooral kalksteen en travertin het goed doen. Dat was vorig jaar al zo en die trend zet zich nu verder. De warme beige en bruine kleurschakeringen en de open structuur geven deze natuurstenen een zacht uiterlijk. Het vertaalt perfect die zoektocht naar rust”, zegt David. “Kalkstenen en travertins zijn ook twee materialen die uitstekend in een buitenomgeving geplaatst kunnen worden. Als terrastegel, gevelbekleding of tuinpad. Met de juiste afwerking hebben ze bovendien goede antislipeigenschappen, waardoor ze ook dienst kunnen doen als zwembadboord.”

En net dat aanbod zwembadboorden breidt Beltrami nu gevoelig uit. Ze garanderen een perfecte aansluiting van je zwembad in het ontwerp van de tuin. Enerzijds is het aanbod buitenafwerkingen sterk uitgebreid in de populaire materialen zoals Pietra Bicci, Kandla Grey, Pepperino Dark, en het nieuwe Ming Black. Anderzijds ontwikkelde Beltrami ook een nieuw type zwembadboord met een 180 graden afgeronde, overhangende boord. “De afwerking is altijd afgestemd op de oppervlaktebehandeling”, zegt David. “Op vraag van de klant ontwikkelen we ook zelf de passende zwembadboorden, maar ook andere passende buitenafwerkingen, zoals traptreden, boordstenen, enzovoort.”

Met OCS biedt Beltrami een twintigtal kwalitatieve designs in keramiek, inclusief passende afwerkingen en zwembadboorden.

Zachte grijze kleuren

David Verheye merkt ook op dat er veel vraag is naar grijstinten. Daar speelt Beltrami op in met Kilkenny Limestone, Ierse Blauwe Hardsteen uit de eigen groeves met uitzonderlijk veel mogelijkheden qua formaten en afwerkingen. Denk maar aan maattegels, specifiek afgestemd op een bepaald project wat formaat en afwerking betreft. “Ook graniet is bezig aan een forse comeback”, zegt hij. “Het is een bijzonder sterk materiaal, bestand tegen de meest gure weersomstandigheden. In de grijze tinten spreken we dan over Pepperino Dark of Diorite Dark. Donkere
granieten doen het ook nog goed, vooral in
moderne tuinontwerpen.”

Dit jaar introduceert Beltrami ook opnieuw de Waaltjes. Het zijn lange, smalle tegels in natuursteen, gebaseerd op het grote succes van de klinkers. Ze zijn verkrijgbaar in zandsteen, kalksteen of in Kilkenny Limestone. Perfect voor een terras, tuinpad of oprit. Wil je je buitenomgeving helemaal afwerken? Dan zorgen de steenstrips van Stoneskin, Stonepanels, B-Rocks en Minipanels voor een unieke toets als gevel- of wandbekleding. “Minipanels zijn fijner en gebruik je vooral in het interieur. Stoneskin, B-Rocks en Stonepanels kunnen perfect buiten geplaatst worden als leuk accent”, zegt
David nog.

Niet alleen natuursteen

Beltrami is een Brachot Family Member. Brachot is een wereldwijde producent en totaalbieder van landschaps- en bekledingsmaterialen. Met twintig eigen groeves, acht productiesites en zestien distributiecentra verspreid over drie continenten, creëert dat eindeloze mogelijkheden. Zowel in natuursteen als in samengestelde materialen zoals keramische buitentegels.

Kilkenny Limestone wordt ontgonnen in de eigen groeves en dat biedt een waaier aan mogelijkheden qua formaat en afwerking.


“En daarin hebben we twee collecties: OCS en Manifattura Italiana. OCS bestaat uit een twintigtal designs opgedeeld in vier collecties, met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding en met passende afwerkingen en zwembadboorden. Manifattura Italiana biedt dan weer hoogwaardige keramische buitentegels van Italiaanse makelij”, zegt marketingmanager Laurence Roelens. “Wie onze materialen wil ontdekken, is altijd welkom in onze showroom met aangelegd buitenpark in Harelbeke. Je ervaart er de vele mogelijkheden en wordt persoonlijk begeleid door onze experts. Via onze website maak je eenvoudig en snel
een afspraak.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details