NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Toekomstgerichte land- en tuinbouwtechnologieën
Voortreffelijke prestaties, beste cabine in haar klasse én optimaal comfort.

Toekomstgerichte land- en tuinbouwtechnologieën

Cofabel heeft zich gevestigd als de enige importeur en distributeur in België voor landbouwapparatuur, tuin- en parkmachines, en onderhoudsmateriaal voor golfbanen en sportvelden van het Amerikaanse merk John Deere. Dit merk, met een bestaansgeschiedenis van meer dan 184 jaar, staat onbetwist aan de top van de markt en geniet een onwrikbare reputatie. En uiteraard zal Cofabel niet ontbreken op Agribex, dé internationale beurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones.

Lieven Beyl, group sales & marketing director van Cofabel: “Op Agribex zullen we zowel onze land- als tuinbouwmachines in de schijnwerpers zetten. Naast John Deere zullen we ook nog enkele andere prestigieuze merken, zoals Kramer, GKB, Wiedenmann en Wessex en Frisian uit Nederland voorstellen. Die laatste presenteren hun elektrische ‘gators’. Ze kunnen bovendien gehomologeerd worden in België, om op straat te mogen rijden. Dit wordt vooral in de verhuur- en eventsector serieus geapprecieerd.”

John Deere heeft eigenlijk al jarenlang een leidende positie in het integreren van connectiviteitstechnologieën.

John Deere’s Connected Support en AMS-gps onder de loep

“Van John Deere zullen we het volledige gamma meehebben”, gaat Lieven verder. “Denk dan hierbij aan alles wat tussen zitmaaiers en grote oogstmachines zit. Het merk zet ook stevig in op nieuwe technologie, zoals Connected Support en ‘Agricultural Management Solutions’ (AMS)-gps. Dus ook daar zullen we heel wat documentatie en informatie delen. We hebben zelfs een volledig aparte stand voorzien.”

“John Deere heeft eigenlijk al jarenlang een leidende positie in het integreren van connectiviteitstechnologieën in landbouwmachines. En nu breidt het deze expertise uit naar andere sectoren, zoals tuinbouw. Door bijvoorbeeld het John Deere Operations CenterTM beschikbaar te stellen. Dit centrum fungeert als een uitgebreid beheersysteem voor de volledige machinevloot, voorzien van een ‘Loc History’ die gedetailleerde gegevens bijhoudt over het gebruik van de machines, het brandstofniveau en diagnostische foutcodes. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid tot het instellen van een ‘geofence’ en een avondklokfunctie. Deze features zorgen voor een waarschuwing bij ongebruikelijk gebruik en dragen zo bij aan verhoogde diefstalbeveiliging.”

Deze tractors staan bekend om hun gemakkelijke en intuïtieve handling.

Van accupakketten tot zelfrijdende tractoren

Lieven Beyl: “De vraag naar accu’s voor elektrisch aangedreven machines neemt steeds meer toe. Daarom nam John Deere enkele jaren geleden een meerderheidsbelang in Kreisel Electric. Dit Oostenrijkse bedrijf produceert accupakketten en laadsystemen. Zo kunnen ze ook op Europese bodem beter inspelen op deze snel veranderende markt. Vooral de tuinbouwmachines zullen hierdoor sneller een elektrische variant krijgen.”

“In de landbouw, maar vooral de tuinbouw, speelt ook robotisering een steeds grotere rol. Want zoals in zowat elke sector is het vinden van goede, bekwame en gemotiveerde werknemers een stevige uitdaging. Dus hoe meer die machines – onderhevig aan alle nodige veiligheidsnormen, uiteraard – zelfstandig kunnen rijden, hoe meer druk kan weggenomen worden bij onze klanten. De gps-sturing die we ondertussen op bijna alle machines hebben, zal daarvoor de eerste aanloop zijn. In Europa. Want in Amerika zijn de eerste zelfrijdende tractoren al een tijdje actief. Daar zijn zelfs al proeven gestart met de eerste zelfrijdende hakselaar. In Europa zal het zo’n vaart niet lopen, denk ik. We zullen eerder de machines hebben dan dat de wetgeving er zal zijn. Want de technologie is er al. Nu enkel nog de verschillende overheden de desbetreffende machines laten gehomologeerd krijgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details