Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Specialist in hakselaars lanceert professionele Landscaper-Line™

Compacte tuinmachines voor het hele jaar. Elk seizoen vraagt zijn eigen gereedschappen en machines, u weet het wel.

Picture-Jo-Beau-PR22+

Tekst | Elise Noyez

Beeld | Jo Beau products

5 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het is een realiteit waarmee elke groenprofessional in het samenstellen en onderhouden van zijn machinepark geconfronteerd wordt. Niet meteen een zegen, want het betekent dat u opslagruimte nodig hebt en in veel gevallen met verschillende fabrikanten en leveranciers te (onder)handelen hebt. In deze context presenteert het Belgische Jo Beau zich als totaalpartner voor het hele jaar.

Toen Bruggeling Jozef Beauprez zijn firma Jo Beau products in 1998 oprichtte, draaide het nochtans allemaal rond één enkel product: de compacte M300 houthakselaar met Honda motor en eigen ontwikkelde Jo Beau Trommeltechnologie™. Nog datzelfde jaar kreeg de houtversnipperaar er met de W300 een grote broer bij, en gaandeweg ontwikkelde Jo Beau steeds meer hakselaars, boomstronkfrezen en verticuteermachines. Telkens met een robuust, veilig en innovatief ontwerp en dezelfde kenmerkende, gele Jo Beau kleur. 

Landscaper-Line™

“Inmiddels hebben we onze strepen als grondlegger in de wereld van compacte, mobiele hakselaars en boomstronkfrezen wel verdiend”, zegt jongste zoon en zaakvoerder Christophe Beauprez. “Zowel in België als over de landsgrenzen heen zijn we gekend om onze betrouwbare machines. Daarin blijven we natuurlijk investeren en innoveren, maar intussen willen we onze klanten ook oplossingen bieden voor de rest van het jaar. Daarom lanceren we in 2021 de Landscaper-Line™: een compleet nieuw gamma tuinmachines voor lente, zomer en herfst.”

Sinds de overname had Christophe Beauprez al het doel voor ogen om ook de lijn zomerartikelen uit te breiden. Daar is de Landscaper-Line™ het mooie resultaat van geworden. Naast de reeds bestaande verticuteermachine V460 die met vaste of losse Greenknives te verkrijgen is, zal de nieuwe lijn onder meer drie nieuwe verticuteermachines omvatten, waarvan één met opvangbak. Een gazonbeluchter, zaaimachine en graszodensnijder worden ook dit jaar nog gelanceerd, net als een ruwterreinmaaier en, voor de herfstmaanden, een bladblazer.

Herkenbaar in uiterlijk, prestaties en gebruik

“De nieuwe Jo Beau machines zullen meteen herkenbaar zijn”, aldus Christophe Beauprez. “En lang niet alleen vanwege hun gele Jo Beau kleur. Aan de basis liggen namelijk dezelfde normen en principes die we ook voor onze winterartikelen hanteren: het streven naar kwaliteit in de vorm van robuuste doch compacte machines, die niet alleen toelaten om snel en ergonomisch te werken, maar tevens een minimum aan onderhoud – en bijgevolg onderhoudskosten – vergen.” 

“Kijk maar naar onze zaaimachine en verticuteermachines. Zij  laten zich eenvoudig tot in bijvoorbeeld kleine stadstuinen leiden, maar zorgen dankzij hun werkbreedte van 56 centimeter wel voor een snel resultaat. Daarnaast worden ook alle machines in de nieuwe lijn aangedreven door professionele Honda motoren.”

Totaalpartner

Met de lancering van de nieuwe Landscaper-Line™ profileert Jo Beau zich vandaag resoluut als totaalpartner voor de groensector. Zowel zelfstandige tuinaannemers als stedelijke en gemeentelijke groendiensten, verhuurfirma’s en maatwerkbedrijven in binnen- en buitenland vinden hun compacte en professionele tuinmachines vanaf heden met andere woorden op één adres in Brugge. 

Doorheen het jaar zal Jo Beau stelselmatig zijn nieuwigheden lanceren. Hou daarvoor zeker de website en sociale media van het bedrijf in de gaten.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%