NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Schoon water dat lichaam en natuur respecteert
Natuurzwembad in Malmédy.

Schoon water dat lichaam en natuur respecteert

Vergeet chloor en andere agressieve ontsmettingsmiddelen die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een gepatenteerde ‘chemicals free’-oplossing garandeert u totaal badplezier in zuiver, kristalhelder water dat uw lichaam en het milieu respecteert dankzij een revolutionaire technologie, gebaseerd op een uniek filtratieconcept. Vitii is de naam van dit concept. Het werd ontwikkeld door de firma Aquatic Science en wordt in ons land verdeeld door CF Group Benelux. Wij bekijken even de voordelen van deze innovatieve en duurzame oplossing.

 Om op lange termijn zuiver en helder zwemwater te garanderen, is het onvermijdelijk ontsmettingsmiddelen te gebruiken die het water steriliseren maar helaas schadelijk zijn voor de gezondheid van de baders, vanwege de giftigheid van hun bestanddelen. Dit is de paradox tussen hygiëne en sterilisatie: voldoen aan strenge gezondheidsvoorschriften en tegelijk uw lichaam beschermen. 

De gepatenteerde Vitii filtratieoplossingen van Aquatic Science vermijden het gebruik van biociden en chemicaliën door drie soorten filtratie na elkaar toe te passen – mechanische, bacteriële en UV-filtratie – en zorgen voor stabiel mineraal evenwicht. Het resultaat is steeds zuiver, natuurlijk zwemwater.

De filtereenheid van het Vitii-systeem.

Drievoudige filtratie

De eerste fase, circulatie en filtratie, bestaat uit het verwijderen van alle zwevende (mechanische) en opgeloste (organische) vervuiling groter dan 0,05 mm met behulp van een polyvortex. Daarna zorgt de biologisch filter ervoor dat de organische stoffen en microresten in het water dankzij het afbraakproces van de bacteriën uit het water worden verwijderd. 

In een tweede fase wordt het water ontsmet en gezuiverd door een UV-reactor met een geavanceerd oxidatiesysteem, ontwikkeld door Aquatic Science, dat de sanitaire kwaliteit en de kristalliniteit van het water garandeert.  

De derde en laatste fase reguleert het waterevenwicht door automatisch mineralen en bacteriën in het systeem te injecteren.

Het water dat opnieuw in het zwembad terechtkomt, is gezond en kristalhelder.

Eén technologie, vier systemen

De Vitii technologie, ontwikkeld door Aquatic Science dankzij de gedurende meer dan vijftien jaar opgebouwde expertise in oplossingen voor biologische zwembaden, wordt in twee versies aangeboden: Vitii 15 voor zwembaden met een volume van minder dan 50 m3, en Vitii 25 voor zwembaden met een volume tussen 50 en 100 m3.  

Beide versies zijn verkrijgbaar in vier verschillende systemen: VitiiSTART, VitiiBOX, VtiiLITE en VtiiAUTO. Het verschil ligt in de keuze tussen manueel of automatisch beheer van de backwash, het enten en het in evenwicht brengen van het water, en in de mogelijkheid om het systeem vanop afstand te bedienen. Met de Vitii-applicatie kunt u effectief het water in uw zwembad vanop afstand beheren via uw smartphone, door middel van drie controleniveaus, gaande van volledig automatisch tot manueel beheer van de injecties.

De filtereenheid van het Vitii-Systeem.

Respect voor milieu en biodiversiteit

Het Vitii-principe behoudt het evenwicht van het leven in het water. Het brengt geen wijziging in het water, in tegenstelling tot de chemische producten die traditioneel in chloorzwembaden worden gebruikt en die een opeenhoping van vervuilende stoffen veroorzaken. Het enige water dat wordt verbruikt, is het water dat verdampt en uitgespoeld is door de terugspoelprocedure.  

Compatibel 

De Vitii-technologie is geschikt voor (binnen of buiten) particuliere, commerciële en openbare zwembaden, en compatibel met alle bestaande apparatuur. Het zwembad van de toekomst is geïnspireerd op de natuur om zuiver en kristalhelder water te garanderen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details