NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Professioneel maaien met accukracht
De Cramer 82V-reeks omvat 25 verschillende, professionele tools.

Professioneel maaien met accukracht

Emissievrij, fluisterstil, onderhoudsvriendelijk. We kunnen ze inmiddels als een mantra opzeggen, de troeven van elektrische tuingereedschappen. Minder overtuigend, echter, durft het klinken wanneer kracht en vermogen ter sprake komen. Want kan een accu wel voldoende kracht leveren als je 50 cc motorvermogen nodig hebt? De 82 volt tuinmachines van Cramer gaan de uitdaging graag aan.

Moet je grote tuinen of parken op regelmatige basis onderhouden? Dan dacht je wellicht dat benzine voor jou de enige oplossing is. Ondanks de globale evolutie naar een volledig accu-aangedreven arsenaal aan tuingereedschappen, heerst namelijk nog steeds het idee dat accumachines niet voldoende kracht leveren voor professionele toepassingen. Kijk maar naar grasmaaiers: zij vragen al snel een krachtbron van 5 pk. Meer dan een laag voltage kan leveren. De 82V-reeks van Cramer, exclusief verdeeld door EuroGarden, brengt daar vandaag echter verandering in. Het krachtige 82V-accusysteem evenaart en overtreft het vermogen van een klassieke 55 cc benzinemotor.

Het 82V-accusysteem evenaart en overtreft het vermogen van een klassieke 55 cc benzinemotor.

Het juiste vermogen voor de professional

De keuze voor een spanning van 82 volt is niet toevallig. Deze spanning levert, in vergelijking met andere beschikbare commerciële systemen met een lagere spanning, immers meer vermogen met minder stroom. Daardoor hoeven de accucellen niet op het maximale niveau te werken, wordt er minder warmte gegenereerd en kent het systeem een optimale efficiëntie en levensduur. Dat allemaal in combinatie met een uitzonderlijke kracht. 

Zo bieden de verschillende grasmaaiers in de Cramer 82V-reeks stuk voor stuk het equivalent van 140 cc vermogen. In combinatie met de automatische boost-functie voor hoog gras, de drie maaiopties en, in het geval van de 82LM61S, een uitzonderlijke maaibreedte van maar liefst 61 centimeter, resulteert dat in een efficiënte en professionele oplossing die in geen geval moet onderdoen voor traditionele benzinemachines. Bovendien kan de 82LM61S uitgerust worden met twee accu’s, voor een langere autonomie én levensduur.

Met de Cramer app volg je perfect op welke machine hoelang gebruikt wordt.

Slim en veelzijdig

Naast de professionele grasmaaiers omvat de 82V-reeks nog tal van andere hoogwaardige gereedschappen, van kettingzagen en bladblazers tot bosmaaiers, heggenscharen en veegmachines. De teller staat vandaag op 25 verschillende tools, en dat allemaal met dezelfde krachtige en veelzijdige accu. Een enorme vereenvoudiging in je aankoopbeleid, dus, maar ook in je dagelijks beheer. Met de Cramer app kunnen batterijen namelijk eenvoudig gekoppeld worden aan een persoon en volg je perfect welke machine hoelang gebruikt wordt. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent, zowel voor onderhoud als voor facturatie.

Rust de grasmaaier uit met twee accu’s voor een langere autonomie en levensduur.

Een duurzame investering

Kiezen voor accu-aangedreven gereedschappen is hoe dan ook een duurzame investering. Je zegt vaarwel tegen fossiele brandstoffen en draagt bij aan de noodzakelijke reductie van de CO2-uitstoot. Overstappen van een benzine- naar een accu-aangedreven grasmaaier van Cramer komt bijvoorbeeld overeen met een jaarlijkse vermindering van 2,6 ton CO2. Bij kettingzagen loopt het op tot 2,7 ton per jaar. 

Daarnaast haal je met het Cramer 82V-gamma ook je eigen lasten naar beneden. Het onderhoud en de bijbehorende kosten worden immers tot een minimum gereduceerd, en ook de operationele kosten duiken gemakkelijk onder die van traditionele benzine-apparatuur. Volgens berekeningen van Cramer zou de TCO (Total Cost of Ownership) van een 82V grasmaaier na meer dan 500 gebruiksuren dan ook amper de helft bedragen van die van een traditioneel benzine-aangedreven exemplaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details