NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Naar een duurzamere toekomst dankzij elektrificatie!
Bladblazer op accu: BL360 e-power.

Naar een duurzamere toekomst dankzij elektrificatie!

De overstap van traditionele brandstofaandrijving naar elektrische aandrijving is een cruciale stap in de richting van een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst. ELIET trekt resoluut de kaart van elektrificatie om een ecologische productlijn op de markt te brengen. Elektrificatie zorgt voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Machines die op fossiele brandstoffen draaien, zoals diesel of benzine, stoten aanzienlijke hoeveelheden schadelijke stoffen uit. Door over te schakelen op elektrische aandrijving wordt de directe uitstoot tot nul gereduceerd. Bovendien hebben de machines een hoger rendement, zijn ze onderhoudsvriendelijker en reduceren ze de geluidsoverlast. 

Om zijn duurzame e-power productlijn te kunnen lanceren ging het bedrijf een technisch partnership aan met EGO Power. EGO is een toonaangevende fabrikant van batterijoplossingen en heeft een uitgebreid productassortiment aan batterij-aangedreven machines. Vanuit deze samenwerking kan ELIET de ervaring en know-how van EGO aanspreken om best in class Li-ion accutechnologie op de machines te implementeren. 

Zelfrijdende verticuteermachine op accu: E450ZR e-power.

De EGO krachtbron die voor de ELIET e-power machines de aandrijving levert, is een geïntegreerde vermogencel die een combinatie is van een 3200 W borstelloze DC motor en een docking station waarop twee EGO 56 V Lithium-Ion batterijen kunnen worden vastgeklikt. Het platform sluit aan op een breed aanbod aan EGO batterijen met verschillende capaciteit, gaande van 2,5 Ah tot 12 Ah, die volgens de toepassing door de klant kunnen worden gekozen.

Constant performant

Onder de motorkap steekt een borstelloze DC motor met een uitgaand vermogen van 3200 W of 4,3 pk. Een elektromotor heeft een heel vlakke vermogenscurve, zodat op elk toerental zowat de volledige kracht ter beschikking is. Dankzij de draaiknop op het dashboard kan het toerental traploos geregeld worden tussen 1700 en 3600 t/min. De krachtbron is standaard voorzien van een display die permanent de autonomie van de batterij aangeeft. Ook het totale aantal draaiuren wordt afgebeeld, wat handig is voor de onderhoudsplanning van de machine. De koellucht voor de motor wordt gefilterd, zodat de motor steeds in optimale omstandigheden kan presteren. 

Verticuteermachine op accu: E450 e-power.

De EGO Arc Lithium-accu van 56 V maakt gebruik van intelligent energiebeheer. Hiermee wordt constant elke individuele cel gecontroleerd en geoptimaliseerd, wat het allerbeste vermogen garandeert. De innovatieve boogvormige opbouw zorgt ervoor dat cellen hun warmte beter kunnen afstralen naar de omgeving. Dit beschermt de batterij tegen oververhitting. Daarnaast wordt elke cel omringd door de innovatieve Keep CoolTM technologie. Dit zorgt ervoor dat de cellen hun optimale temperatuur behouden, wat resulteert in een langere levensduur en een betere prestatie.

Met veel trots stelt het bedrijf zijn e-power productlijn voor, bestaande uit vijf machines die volledig batterij-aangedreven zijn. Naast de Maestro Country e-power versnipperaar, die al op de markt is, zullen in het najaar ook twee e-power verticuteermachines, een e-power kantensnijder en e-power bladblazer beschikbaar zijn. 

EGO motor met batterijen van 10Ah.

Er wordt een klassieke verticuteermachine met accu aandrijving aangeboden, maar de e-power lijn voorziet ook een accu-aangedreven zelfrijdende verticuteermachine. Hiermee wordt de trend naar het kwalitatief verticuteren naar een hoger niveau getild. Ook een kantensnijder met accu-aandrijving kon natuurlijk niet ontbreken in het aanbod aan producten voor gazonverzorging. Tot slot vervolledigt de accu bladblazer het e-power arsenaal. Deze accuversie op wielen is heel ergonomisch en bovendien bijzonder stil, waarmee dit een perfect alternatief vormt voor rug- of handgedragen blazers in de markt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details