NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Mobiele bio-hakselaar, geoptimaliseerd voor Benelux-tuinen
De R230 haalt gemakkelijk 10 m³/uur.

Mobiele bio-hakselaar, geoptimaliseerd voor Benelux-tuinen

Al meer dan een eeuw heeft MDS (Machines De Schutter) een stevige reputatie opgebouwd als de correcte keuze voor professionals op zoek naar superieure machines en toebehoren voor tuin-, park- en groenonderhoud. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, van grasmaaiers en snoeikettingzagen tot geavanceerde irrigatiesystemen en bio-hakselaars.

Het is niet de eerste mobiele hakselaar die Negri op de markt brengt, maar wel de eerste op wielen.

Daarnaast levert MDS speciale apparatuur voor grondbewerking, zoals motorwalsen en motoculteurs, en een variëteit aan maaiers, inclusief zero-turn en zitmaaiers. Marco Luyten, accountmanager MDS: “Maar waarin we ons écht onderscheiden, is onze uitzonderlijke klantenservice. We bieden directe ondersteuning bij schade en onderhoud om te voorkomen dat jouw werkzaamheden onderbroken worden. Bovendien zetten we hard in op gebruikerstrainingen, demonstraties, leasingmogelijkheden en een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux. Deze aspecten benadrukken onze stevig ingebakken toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.”

Negri’s eerste bio-hakselaar op wielen

In de nooit aflatende zoektocht naar de geschikte machines voor hun klanten, zet Machines De Schutter graag de Italianen van Negri in de kijker, en dan meer bepaald de bio-hakselaar R230. En daarvoor zijn er enkele heel specifieke redenen. Marco Luyten: “Inderdaad, deze fantastische machine kwam er eigenlijk op onze aanvraag. Het is niet de eerste mobiele hakselaar die Negri op de markt brengt, maar wel de eerste op wielen. De tuinen in Italië zijn gebruikelijk een stuk groter dan hier, en daarvoor zijn rupsbanden dan ideaal. Maar voor onze gebruikelijk kleinere tuinen in de Benelux is deze hakselaar meer dan ideaal. En het zijn niet zomaar wielen, maar tractiewielen. Waarmee je ook kleine hellingen zonder problemen op en af kan. Combineer dat met hun gepatenteerde wielbewegingen – ‘Gentle Lawn Steering’, dat het slippen van de band in bochten controleert – en je weet zeker dat de eventuele schade aan het groen door met de hakselaar te rijden tot het absolute minimum wordt beperkt. Qua manoeuvreren werd, tot slot, het zwaartepunt ook heel laag gehouden, waardoor de stabiliteit gevoelig verhoogt en het dus in principe geen enkel probleem is om deze hakselaar tot exact op de juiste plaats te brengen waar de hovenier die wil.”

Qua manoeuvreren werd het zwaartepunt heel laag gehouden, waardoor de stabiliteit gevoelig verhoogt.

De kracht van klein

“Ik moet ook zeggen dat het hakselrendement zeer hoog ligt. Een compacte krachtpatser”, gaat Marco Luyten verder. “Negri zelf adviseert maximum 11 cm hakselcapaciteit, maar maak daar gerust 13 centimeter van. De R230 haalt ook gemakkelijk 10 m³/uur. Wat geweldig is voor zo’n compacte machine. Want de hakselaar klokt af op een maximumbreedte van 75 centimeter, daarmee kan je zelfs door de kleinste poortjes. Zeker met de intuïtieve bediening die de besturing supereenvoudig maakt. De machine is bovendien voorzien van het – voor Negri typische – antistresssysteem. Dat zit op al hun grotere machines, maar nu hebben ze dit hier ook voorzien. Qua aandrijving zit er een beresterke Honda GX630 (2 cilinder) onder.”

De intuïtieve bediening maakt de besturing supereenvoudig.

Transportvriendelijke eigenschappen

“Standaard wordt de machine geleverd met een rotor voorzien van mobiele hamers en messen. Maar je kan de machine ook bestellen (of huren) met een rotor enkel met mobiele hamers. Ook qua transport werd eigenlijk aan alles gedacht. De hakselaar is al vrij compact, maar kan voor vervoer nóg kleiner gemaakt worden. Daarvoor plooi je de blaaspijp én de invoermond toe. De R230 wordt daardoor lager én korter. Zelf heb ik nog gevraagd naar verankeringsogen. Ik ben namelijk van mening dat je geen enkele machine deftig kan vervoeren als die niet vastgelegd kan worden. En ze hebben geluisterd. De Negri R230 werd voorzien van vier verankeringspunten, zodanig dat hij stevig vastgesjord kan worden. Een meer dan geslaagde én complete hakselaar, wat mij betreft”, besluit Marco Luyten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details