NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maatwerk in tuinhuizen kan snel en eenvoudig
Na 41 productieve jaren in houten poorten en afsluitingen, verbreedt Houtland zijn gamma met houten tuinhuizen in paneelbouw.

Maatwerk in tuinhuizen kan snel en eenvoudig

Paneelbouw verzekert vlotte montage

In sommige gevallen ging dat gepaard met heuse (her)aanlegwerken, in andere met slechts enkele kleine investeringen in tuinmeubilair, speeltoestellen of onderhoudsgereedschappen. Terwijl herfst en winter ons weer meer naar binnen duwen, hebben echter ook die kleine voorwerpen een opslagplaats nodig.

Voor Houtland, dat begin dit jaar onder de merknaam Vaja een volledig nieuw gamma tuinhuizen en poolhouses op de markt bracht, bleek de uitbreiding naar dit type bijgebouwen in ieder geval al een schot in de roos. Het succes expliciet toeschrijven aan de lockdown of andere coronamaatregelen gaat volgens zaakvoerder Kristof Valcke weliswaar wat ver, maar vast staat dat het familiebedrijf met de nieuwe lijn al op aardig wat bijval mocht rekenen.

Verschillende modellen kunnen optioneel met een lounge uitgebreid worden.

Vijf modellen, tal van mogelijkheden

Houtland is al 41 jaar actief in de productie van houten poorten en afsluitingen. De uitbreiding van het gamma richting houten bijgebouwen was volgens Valcke een logische stap. “We merkten dat de vraag naar dit soort constructies jaar na jaar toenam. Gezien onze uitgebreide expertise in tuinhout, moesten we wel op die kar springen. Zo werd Vaja geboren.”

‘Met de online configurator worden de keuzes van de klant snel gevisualiseerd’

Vaja telt vandaag vijf verschillende modellen houten tuinhuizen, te onderscheiden door hun vorm en de gebruikte profielen, die door toevoeging van een optionele lounge bijna allemaal uitgebreid kunnen worden tot luxueus poolhouse. “Naast de standaardmaten, kan elk model bovendien aan de specifieke afmetingen en oriëntatie van de tuin in kwestie aangepast worden,” verduidelijkt Valcke, “met een maximumlengte van acht meter. Qua vormgeving zijn er verder nog diverse mogelijkheden voor de integratie van ramen, deuren, ventilatie of binnenafwerking. De buitenafwerking wordt naar keuze gerealiseerd met geïmpregneerd grenen, thermo grenen, thermo ayous of padouk, telkens in een dikte van minimum 22 millimeter.”

Ook houten carports behoren tot het Vaja gamma.

Voordelen van paneelbouw

Toch is het niet de tuinaannemer die zich over de realisatie van al dat maatwerk hoeft te bekommeren. “Met Vaja werken we volledig volgens het principe van de paneelbouw. Dat betekent dat we elke wand van het tuinhuis, inclusief structuur, vochtwerende doek, deur- en of raamopening(en) en houten afwerking, als één afgewerkt geheel produceren. Die panelen, met een maximumlengte van vier meter, worden vervolgens kant-en-klaar op de werf geleverd, waar de tuinaannemer ze enkel nog op de betonnen vloerplaat hoeft te plaatsen en monteren. Veel meer dan wat mankracht, een schroefmachine en een afkitpistool heeft hij daarvoor niet nodig.”

Ook voor een hoogwaardige dakafwerking treft Houtland al de nodige voorbereidingen. “Het dak wordt afgewerkt met osb-platen, die volledig volgens het ontwerp worden uitgerekend”, aldus Valcke. “De EPDM-folie wordt in één stuk en op maat meegeleverd, net als de voorzieningen voor de afwatering.”

Elke wand wordt als één afgewerkt geheel geproduceerd en eenvoudig op de werf samengebouwd.

Configurator

Om de vormgeving van Vaja tuinhuizen te vereenvoudigen en particulieren meteen inzicht te bieden in de look en prijs van hun tuinhuis op maat, lanceert Houtland voor zijn dealers dit jaar nog een configurator. Daarin zullen alle keuzes meteen gevisualiseerd worden, zodat men snel en zonder zorgen kan overgaan tot bestelling. Vier tot zes weken later worden de panelen al op de werf geleverd, en dankzij de vlotte montage weet ook de tuinaannemer zijn kosten én zorgen te drukken.

  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details