NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maak kennis met de Benelux Natural Stone Association

Maak kennis met de Benelux Natural Stone Association

Deze vereniging groepeert alle bedrijven die in België, Nederland en Luxemburg actief zijn in de natuursteensector. Van steengroeves en importeurs tot verwerkers en plaatsers. We stellen de BNSA graag aan je voor. 

De BNSA is actief voor de hele natuursteensector in België, Nederland en Luxemburg. 

Febenat (Benelux federatie voor natuursteenimporteurs en groothandelaars), Unie der Marmergroeven en Zagerijen van België, Federatie van Belgische blauwe hardsteen en Federatie van Natuursteenbewerkers verenigen zich en vormen de drie kamers van de BNSA. Zo is er een kamer voor de steengroeves, één voor de importeurs van natuursteen en één voor de verwerkers en plaatsers ervan. Alle kamers zijn gelijkwaardig vertegenwoordigd in het bestuur van de BNSA. Stijn Renier van Renier Natuursteen & Carrières de la Préalle is de nieuwe voorzitter. Isabel Gruwez blijft de coördinator, zoals voorheen bij Febenat. De samenwerking heeft als doel natuursteen te promoten en de brede kennis ervan te vergroten. De BNSA zal daarom onder meer een netwerkplatform oprichten waaraan alle spelers binnen de Benelux natuursteenindustrie kunnen deelnemen. 

De BNSA voert doelgerichte acties uit naar zowel architecten, bouwheren en bouwprofessionals, als naar het brede publiek. Zo wil de BNSA de interesse voor natuursteen aanwakkeren en de kennis over het materiaal verbeteren. De vereniging zet dan ook enkele concrete acties op poten, zoals de jaarlijkse BNSA Natural Stone Awards en opleidingen voor architecten en bouwprofessionals. Daarnaast kan de BNSA ook rekenen op een aantal bestaande initiatieven. Zo is er de publicatie van het vroegere Febenat-jaarboek dat vertaald wordt naar de voltallige natuursteensector. Het Initiatief TruStone is er voor een meer verantwoorde productie en aankoop van natuursteen uit onder meer China en India. 

Omdat een belangrijk doel van de BNSA de support van de natuursteensector en haar actoren is, rekent de vereniging ook op bestaande technische ondersteuning met onder andere prestatieverklaringen, CE-markeringen en technische fiches. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details