NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachten bundelen om je productie gesmeerd te laten lopen
Groeneveld Twin-systeem, geïnstalleerd op een recyclagetruck.

Krachten bundelen om je productie gesmeerd te laten lopen

Recyclagemachines en -voertuigen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid smeerpunten. Binnen deze complexe verwerkingsketen kan onjuiste smering voor veel problemen zorgen. De Groeneveld-BEKA automatische smeersystemen verhogen het niveau van operationele veiligheid en rendabiliteit. Groeneveld en BEKA bundelen sinds 2020 hun krachten om klanten beter te ondersteunen. Nu zijn de Belgische vestigingen ook fysiek samengevoegd in het centraal gelegen Aarschot.

Er is geen truck, trailer, grondverzetmachine of industriële installatie in België die Groeneveld-BEKA niet automatisch kan smeren. Een straffe uitspraak, zeker maar wel één die de op een na grootste producent van automatische smeer­systemen, olie­management en veiligheids­systemen wereld­wijd wel met de hand op het hart kan doen. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van twee gerenommeerde namen in auto­matische smering, olie­management en veiligheid: Groeneveld en BEKA. De wortels van Groeneveld gaan terug tot 1971, die van BEKA, van origine een Duits bedrijf, zelfs tot 1927. Ervaring zat dus in huis. Beide bedrijven werden overgenomen door The Timken Company, respectievelijk in 2017 en 2019, en samengevoegd tot Groeneveld-BEKA. 

BEKA AZU, compact smeersysteem, uitermate geschikt voor oliesmering van onder ander kettingen.

Vanuit een centraal gelegen kantoor

Op strategisch niveau zijn Groeneveld en BEKA al volledig geïntegreerd. De namen worden al in één en dezelfde adem genoemd op de markt. Nu is het bedrijf zover dat ook de Belgische vestigingen fysiek zijn samen­gevoegd in het centraal gelegen Aarschot. Dat gebeurde met maar één doel voor ogen: bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Vanuit het kantoor in Aarschot zullen de automatische smeer-, veiligheid- en oliemanagement­systemen hun weg vinden naar de vele klanten in tal van sectoren. Daarbij zet Groeneveld-BEKA ook hard in op de recyclage­sector met oplossingen die ervoor zorgen dat installaties, machines en voertuigen in alle omstandigheden en op elk moment optimaal gesmeerd en beheerd zijn. Een belangrijke voor­waarde voor een betrouwbare werking, die cruciaal is in deze sector. Dat kan zeker ook gezegd worden van de veiligheids­systemen die de veilig­heid verhogen en schade helpen voor­komen. De olie­management­systemen, ten slotte, verminderen het dagelijks olie-onderhoud van verbrandingsmotoren en minimaliseren het risico op onverwachte uitval.

Kennis bundelen

Groenveld en BEKA vullen elkaar perfect aan, zowel qua klantenkring als product­aanbod. En niet in de laatste plaats op het gebied van kennis. De kennis die ze elk apart hebben opgedaan op de Belgische markt wordt nu gebundeld en ten dienste van klanten gesteld. Belangrijk, want ook smeren moet met het nodige vakmanschap gebeuren om de continuïteit van je productie­apparatuur te garanderen. Veiligheids­systemen zoals obstakel­detectie, snelheids- en toerental­begrenzers, camera­systemen … worden bovendien steeds belangrijker in de recyclagemarkt om op elke werf en in elke loods veilig aan de slag te kunnen. Sinds 1 september staat de uitgebreide en goed getrainde commerciële en technische binnendienst klaar in Aarschot om vragen over beide merken en de waaier aan types smeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen die in het gamma zitten te beantwoorden. 

Schrootpers uitgerust met BEKA-smeersysteem.

Over Groeneveld-BEKA

De producten van Groeneveld-BEKA wor­den geleverd voor af-fabriek montage aan toon­aangevende fabrikanten van vracht­wagens, opleggers, bussen, wind­turbines, industriële toepassingen, mijn­bouw en bouwmaterieel. Daar­naast worden Groeneveld-BEKA-systemen geïnstalleerd in de na-markt voor een breed scala aan transport en grondverzet, agrarische, haven­apparatuur en industriële toepassingen. Groeneveld-BEKA streeft ernaar al zijn producten in eigen huis te ontwikkelen en te vervaardigen volgens World Class Manufacturing principes.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details