NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Grootse zwemvijver krijgt olijfgroene TPO
De zwemzone meet 4 bij 20 meter en is langs weerszijden omgeven door plantenzones met een meer organisch gevormde randafwerking.

Grootse zwemvijver krijgt olijfgroene TPO

Betrouwbare planning tot in het zuiden van Frankrijk

Toen Sam Thuy de vraag kreeg om bij een woning in de buurt van het Franse Bordeaux een zwemvijver te plaatsen, nam hij de uitdaging met beide handen aan. Met een zwemzone van maar liefst vier bij twintig meter, ging het nu eenmaal om een project van formaat. Ook Sealtec, zijn vaste partner voor de zwemvijverfolie, ging meteen mee in het verhaal.

Het was een Belgisch koppel, dat oorspronkelijk bij Vijvers Thuy aanklopte. Zij zouden naar het zuiden van Frankrijk verhuizen en wilden bij hun woning graag een zwemvijver plaatsen. 

“Dat concept is in Frankrijk eigenlijk maar weinig gekend”, zegt zaakvoerder Sam Thuy. “Het koppel koos er daarom heel bewust voor om met een ervaren partij uit België te werken. Samen kwamen we zo tot het finale ontwerp. Dat voorziet in een erg lange en strakke zwemzone van vier bij twintig meter, langs weerszijden omgeven door plantenzones die op hun beurt een organische randafwerking kregen met Ecolat. De olijfgroene TPO-folie, meer bepaald een ongewapende PP-folie, zorgt voor een mooie integratie in de omgeving.” 

De folie werd geplaatst door Sealtec. “Ook in het zuiden van Frankrijk stonden zij exact op het afgesproken moment klaar.”

Ecologische overweging

Voor Thuy stond het meteen vast dat hij de zwemvijver met een TPO-folie van Sealtec zou bekleden. 

“Vijvers en zwemvijvers zijn wat mij betreft een ecologische keuze, en die wil ik over de hele lijn doortrekken. Zo probeer ik mijn klanten ook even te doen stilstaan bij de ecologische impact van de gebruikte materialen. Als mensen geen chloor in hun bad willen, dan vind ik het bijvoorbeeld maar logisch dat ze ook niet blootgesteld worden aan weekmakers en andere chemische stoffen. Dat risico loop je met TPO-folies niet, met als gevolg dat mijn keuze hier intussen bij zowat elk project op valt.”

De trap met in totaal elf tredes werd in één stuk en zonder lasprofielen bekleed.

Strakke afwerking

Duurzaamheid alleen is nochtans geen garantie op een kwalitatief eindresultaat. Ook de afwerking moet navenant zijn. 

“Dat is een ander voordeel van de TPO-folies”, weet Thuy. “Zij kunnen naadloos verwerkt worden en liggen dus in zowel zwem- als plantenzones heel erg strak. Inmiddels hebben we al wel wat plaatsingen mee gevolgd en doen we ook een groot deel van het voorbereidend werk zelf, maar om het beste resultaat te garanderen laten we het laswerk en de belangrijkste details graag over aan de specialisten van Sealtec.” 

Zo moest er in Frankrijk een speciale trap voorzien worden, met maar liefst elf tredes van 17 bij 30 cm. 

“Normaal komt er op elke trede een lasprofiel, maar in dit geval zou dat voor heel wat oneffenheden gezorgd hebben. Sealtec stelde daarom voor om de trap in één stuk en zonder lasprofielen te bekleden. Dat resultaat is, mede dankzij de soepelheid van het materiaal en de expertise van het team, bijzonder mooi.”

Logistieke uitdaging 

Thuy coördineerde de realisatie in grote mate vanuit zijn thuisbasis in het Waasland. 

“Het was ontzettend belangrijk dat iedereen goed op elkaar afgestemd was, zowel qua uitvoering als qua planning. De metselwerken voor de kuip werden bijvoorbeeld uitgevoerd door een lokale vakman, met als gevolg dat we maar beperkte controle hadden op de juistheid van de afmetingen. Voor de zekerheid namen we daarom meteen een reserverol folie van 40 m2 mee, al hebben we die uiteindelijk niet nodig gehad.”

De olijfgroene TPO-folie zorgt voor een mooie integratie in de omgeving.

Ook op vlak van timing verliep alles gelukkig vlot. 

“Vertragingen wil je in elk project vermijden, maar als je je op een kleine 1.000 km afstand bevindt, dan verlies je natuurlijk alle flexibiliteit. Elke vertraging heeft dan meteen grote implicaties voor je planning en budget. Daarom was het van groot belang dat we op de stiptheid van onze partners konden rekenen. Van Sealtec wisten we al langer dat het team steeds op de afgesproken datum aanwezig is, en dat bleek ook in het zuiden van Frankrijk het geval.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details