NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Familiebedrijf ontwikkelt nieuw drainagesysteem voor sportvelden
Plaatsing Emodrain-Q 8EE op sportveld.

Familiebedrijf ontwikkelt nieuw drainagesysteem voor sportvelden

Het bedrijf werd opgericht in 1950 en speelt sinds 1965 een grote rol in de burgerlijke bouwkunde en openbare werken (gebouwen, wegen- en bruggenbouw, metaal- en waterwerken). Zowel constructie van bruggen, torens en sportstadions, als speciale technieken, montage en trading vallen onder de specialiteiten.

Emergo-Group heeft twee zusterbedrijven: Emotec & Emotrade. Het door de zoon Paul De Neef bestuurde Emotec specialiseert zich vooral in kleine en grote metaalconstructies, gaande van lifting frames tot volledige fietsbruggen — denk aan de recente brug bij de Oosterweelverbinding. Daarnaast vertegenwoordigt de afdeling ‘speciale technieken’ onder andere de kwalitatief hoogstaande producten van Maurer SE voor bruggen van alle formaten. Emotrade, geleid door de twee dochters Caroline en Leen De Neef, gooit het over de boeg van preventieve waterdichting van gebouwen, afwerking en industriële bescherming, dichtingen, anticorrosiebescherming en geokunststoffen. Bij die laatste horen geotextielen, geogrids, waterdichtingsmatten en drainagematten. Die matten kunnen op een heel efficiënte manier ingezet worden onder de vele sportvelden die België rijk is.

Een strak grasplein zonder vochtplekken.

Waterschade

Water kan de oorzaak zijn van vroegtijdige schade aan bouwwerken. Daarom wordt in een goed ontwerp rekening gehouden met een correcte afvoer van water. Het juiste drainagesysteem is dan ook van groot belang. Maar ook voor de vele sportvelden is een doordacht afvoeren van water primordiaal voor een verlengde levensduur. Denk maar aan de gigantische schade waar onze voetbalvelden elk jaar mee af te rekenen hebben en de dure grasvelden die halverwege het voetbalseizoen moeten vervangen worden. Want België is nu niet meteen een subtropisch land en heeft op bepaalde momenten in het jaar af te rekenen met een serieus debiet aan hemelwater. En dat blijft liefst niet liggen, maar wordt zo snel en effectief mogelijk afgevoerd.

Emodrain-Q onder kunstgras

De ideale oplossing om af te rekenen met vervelende waterplassen is kunstgras gecombineerd met drainagematten – Emodrain-Q van Emotrade – onder het gras. Er werden twee versies van deze revolutionaire matten ontwikkeld: Emodrain-Q 8EE en Emodrain-Q 8E+. 

Voor het type 8EE wordt onder het kunstgras gewerkt met langsgeulen voor horizontale afwatering. Deze versie komt met een extra waterdichtingsmembraan. De drainagemat type 8E+ is via de langsgeulen verbonden met een waterdicht membraan voor horizontale afwatering én waterdichting. 

Voor beide versies is het ook mogelijk om, indien nodig, geschikte materialen toe te voegen aan de bodem zelf. Wat van het nieuwe Emodrain-Q het ideale systeem maakt om de jaarlijks terugkerende vochtproblemen op voetbal- en andere sportvelden te vermijden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details