NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Europese regels bieden ook kansen
TVZ-Asstompen

Europese regels bieden ook kansen

Door de Europeanisering van de wetgeving ziet het bedrijf een grotere vraag naar onderdelen. In de tuin- en parksector loopt de afzet van wielen en banden als vanouds.

“De Europese wetgeving wordt steeds dominanter en verdrukt de nationale wetgeving naar de achtergrond. Hierdoor zie je dat Belgische constructeurs van landbouwvoertuigen, waaronder voertuigen voor tuin- en parkwerkzaamheden, zich steeds meer naar deze Europese regelgeving schikken.” 

Aan het woord is Sake Middelbos, zaakvoerder van de gelijknamige importeur van onderdelen voor voertuigbouw. Het bedrijf is actief in tal van sectoren, waaronder snelverkeer (zware- en lichtewagenbouw), en traagverkeer (agrarisch en industrieel). Onder de klantenkring bevinden zich ook constructeurs van voertuigen die in de tuin en parksector worden ingezet, zoals bouwers van aanhangwagens en golfterreinmachines. 

“Onze onderdelen focussen op beweging: op remmen (geremde assen, oploopremmen, berekenen van remschema’s), rollen (banden, assen), verbinden (kogels, bolkoppelingen, vangmuilkoppelingen, dissels, trekdriehoeken) en botsen (gekeurde stootbalken)”, vertelt Middelbos, die daaraan toevoegt dat de vraag naar assen momenteel sterk in de lift zit. De onderdelen van het bedrijf voldoen aan de Europese regelgeving en zijn daardoor in elk Europese lidstaat toegestaan. 

Digitalisering

Volgens de zaakvoerder hebben constructeurs lange tijd vastgehouden aan nationale regelgeving, maar zijn ze nu dus aan het overschakelen naar de Europese regelgeving. “Dit heeft als voordeel dat je trekkende voertuigen ook in andere Europese landen verkocht mogen worden.” Het gevolg van deze trend is dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op de onderdelen en de kennis van de Europese regelgeving van Middelbos.

De Europeanisering van de regels levert constructeurs en verdelers nieuwe groeikansen, vervolgt hij. “Door digitalisering kijken klanten ook steeds verder en beperken zich niet langer tot voertuigbouwers in de buurt. Zo kan iemand uit Duitsland contact zoeken met een constructeur of verdeler in België.”

Meedenken

Middelbos is al sinds de oprichting internationaal actief. Onderdelen komen van over de hele wereld en de klantenkring is gesitueerd in de Benelux. Het familiebedrijf werd vijftig jaar geleden opgericht door de vader van Sake en zijn broer Dick. Inmiddels zitten ook de kinderen van Dick in het bedrijf en is de opvolging alvast gegarandeerd. Het bedrijf heeft twee ruime magazijnen met grote voorraden, zodat er snel geleverd kan worden. 

Door de lange geschiedenis van het bedrijf, heeft het ook een gedegen kennis opgebouwd in de sector van park en tuinmachines. “Door onze ervaring kunnen we meedenken met de klant. Zijn er vragen op het gebied van het draagvermogen of breedte, of wordt er onderzocht hoe insporing voorkomen kan worden: onze experts kunnen hierbij vaak ondersteunen”, vertelt de zaakvoerder. Niet alleen de constructeurs van machines weten de weg naar Middelbos te vinden, het Nederlandse bedrijf is vooral ook gekend om zijn aanbod van wielen en banden. Het beschikt over een grote voorraad van ontelbare maten en verschillende profieltypes, waaronder trekkerprofiel, slick- en gazonprofiel. Onder de banden bevinden zich bekende merken als Trelleborg, Bridgestone, Carlisle, OTR Wheel, Galaxy, Duro, Emrald en Maxxis/CST. 

S3A_4291 Mozzo Tondo

Banden en wielen

Informatie over de banden – type, hoogte, plyrating, draagvermogen, speedindex en nog meer – is terug te vinden op de webshop van Middelbos. Hierop worden ook de prijzen van de banden vermeld. Naast een ruim aanbod aan banden, maakt Middelbos ook wielen en velgen op maat van de klant. “Wij verzorgen veel maatwerk van wielen en velgen voor agrarisch en tuin- en parkmaterieel, bijvoorbeeld voor karren en landbouwmachines”, zegt Middelbos, die op het werk in Nederland over een spuitcabine beschikt, waardoor velgen in kleur gespoten kunnen worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details