NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Emissievrij en geluidsarm als forse troeven  – Elektrische compacttractor maakt zijn intrede
De FT 25G kan veelzijdig ingezet worden voor onder meer transport, maaien, kulteren, enzovoort.

Emissievrij en geluidsarm als forse troeven – Elektrische compacttractor maakt zijn intrede

Na de elektrische uitvoeringen van diverse handgereedschappen, maaiers en zelfs knikladers, doet nu ook de elektrische compacttractor zijn intrede op de Europese markt. In september leverde Herco Machinery de eerste machines aan zijn dealers uit.

De tractor in kwestie is de Farmtrac 25G, een volledig elektrisch aangedreven compacttractor van tractorfabrikant Escorts Group. Het Indische merk zit al enkele jaren in het portfolio van importeur Herco Machinery, en met goede reden. “Het bedrijf levert kwalitatieve machines af, met onderdelen van bijvoorbeeld Mitsubishi, Bosch of Mita, maar doet dat ook tegen een gunstige prijs”, klinkt het. “Bovendien zagen we meteen de gedrevenheid om te innoveren. Het is geen toeval dat net deze fabrikant de primeur voor elektrische tractoren op zijn naam mag schrijven.”

Afhankelijk van de toepassing, is de batterij goed voor drie tot vijf uur werk.

Gekende voordelen

De Farmtrac 25G biedt de inmiddels gekende voordelen van een elektrische aandrijving: de machine werkt volledig emissievrij en geluidsarm. In omgevingen met specifieke normen of een milieurisico – denk aan natuurreservaten, ziekenhuizen, campings of stedelijk groen – voelt hij zich met andere woorden volledig op zijn plaats. 

Dito prestaties

Met een aandrijfvermogen van 15 kW of 25 PK hoeft de elektrische tractor verder niet onder te doen voor de reeds gekende compacttractoren. Ook het hydraulisch vermogen van 3 kW en het hefvermogen van 500 kg verzekeren dat de FT 25G veelzijdig ingezet kan worden, voor onder meer transport, maaien, kulteren, enzovoort. Dankzij de korte draaicirkel, het beperkte gewicht – niet meer dan zijn dieselaangedreven tegenhangers – en de keuze tussen landbouw-, industrie- of gazonbanden, is de tractor bovendien wendbaar op quasi alle terrein.

En de autonomie? Afhankelijk van de toepassing, is de lithium-ionbatterij goed voor drie tot vijf uur werk. Opladen kan met de ingebouwde lader en een normale stroomaansluiting in zo’n vijf uur, of met een optionele snellader.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details