NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
E-CutTM-reeks elimineert brandstof en motorolie
De 6700A E-Cut is een hybride fairwaymaaier met drie wielen voor uitstekende manoeuvreerbaarheid in krappe bochten.

E-CutTM-reeks elimineert brandstof en motorolie

John Deere lanceert elektrificatie en connectiviteit voor greenkeepers

Cofabel is vooral gekend als de exclusieve invoerder en verdeler in België van landbouwmachines, tuin- en parkmachines en materiaal voor het onderhoud van golf- en sportterreinen van John Deere. Het Amerikaanse merk bestaat dan ook al 184 jaar en is onmiskenbaar marktleider met een ijzersterke reputatie. Vooral de tractoren – tot 500 pk – zijn en blijven de standaard, wereldwijd.

Maar vanaf nu kunnen ook greenkeepers op beide oren slapen. Want bij John Deere is de elektrificatie van de machines, groot en klein, een flinke vlucht aan het nemen. De Amerikaanse fabrikant breidt nu bovendien de elektrificatie en connectiviteit uit naar zijn golfuitrusting. Op die manier biedt hij greenkeepers de kans om milieuvriendelijker en duurzamer te zijn, maar zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Stefan Schmeitz, Territory Manager BeNeLux: “De nieuwe 100% elektrische John Deere E-CutTM-reeks elimineert het gebruik van brandstof en motorolie volledig. De hybride modellen gebruiken dan weer veel minder brandstof én hebben minder potentiële lekkagepunten. Bovendien wordt connectiviteit standaard geïntroduceerd in het hele assortiment. Zo kunnen greenkeepers via onlink de status – uren actief, onderhoud, status batterij, stationair draaien… – van hun machines volgen op MyJohnDeere.com.”

De John Deere E-CutTM Walk Greens Mower werkt bijna geruisloos en breidt op die manier het ‘werkvenster’ uit.

E-CutTM Walk Greens Mower

Stefan Schmeitz: “De John Deere E-CutTM Walk Greens Mower werkt bijna geruisloos en breidt op die manier het ‘werkvenster’ uit. Zo kan de bestuurder nu zowel ’s ochtends vroeg als ’s avonds laat werken, zonder ook maar iemand te storen. Maar het is niet enkel voldoende om brandstof/motorolie te elimineren. Een van de belangrijkste componenten van elektrificatie is namelijk een betrouwbare accu. Daarom zorgt John Deere ervoor dat alle accu’s op zijn minst acht uur op volle sterkte meegaan.”

De John Deere E-CutTM Walk Greens maaiers kunnen met hun 58-volt, 3,2kwh lithiumbatterij ongeveer 4.650 m² maaien op één lading. Beide machines hebben een geavanceerd TechControlTM display, waarmee supervisors de knipfrequentie kunnen instellen op basis van de kooi- en rijsnelheid. Daarnaast bieden ze tien hoogtestanden voor de stuurstang, plus een voor/achter-verstelling en een exclusieve Cleanup Pass-modus voor maximaal comfort en gemak bij het werken en draaien. De 185 E-CutTM heeft een maaibreedte van 46 cm, terwijl de grotere 225 E-CutTM een maaibreedte heeft van 56 cm.

Het John Deere Operations CenterTM dient als beheertool voor de gehele vloot.

Hybrid 6700A E-CutTM en de 7700A E-CutTM fairwaymaaier

De elektrische kooien van de nieuwe John Deere Hybrid-fairwaymaaier besparen tot 30% brandstof en verminderen het geluidsniveau zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Bovendien is door het elimineren van meer dan 150 hydraulische lekkagepunten de kans op lekken 90% kleiner geworden. Maaien of verticuteren onder zware omstandigheden? Geen probleem!

De LoadMatchTM-functie vertraagt de snelheid van de machine wanneer de motor het zwaar te verduren krijgt, waardoor de snelheid van de maaikooien gehandhaafd blijft en kwaliteit altijd prioriteit krijgt. De 6700A E-Cut is een hybride fairwaymaaier met drie wielen voor uitstekende manoeuvreerbaarheid in krappe bochten.

Met het geavanceerde TechControlTM display kunnen supervisors de knipfrequentie instellen op basis van de kooi- en rijsnelheid.

Connectiviteit in de golfsector

“John Deere loopt al vele jaren voorop in connectiviteit voor landbouwmachines. En nu kan ook de golfsector profiteren van de voordelen van het John Deere Operations CenterTM. Het dient als beheertool voor de gehele vloot en biedt een ‘Loc History’ met nauwkeurige documentatie van machinegebruik, brandstofpeil en diagnostische foutcodes.”

“Daarnaast is het mogelijk om een ‘geofence’ en avondklok in te stellen. Beide waarschuwen de gebruiker bij verdacht gebruik en verhogen zo de diefstalbeveiliging. De software is gratis, als mobiele applicatie en in browserversie. Als je weet dat John Deere later ook op de markt zal komen met elektrische tractors en commerciële maaiers, dan zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet’, besluit Stefan Schmeitz.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details