Platform voor de tuin- en groenprofessional

NL | FR

Producten

Deluxe keerwanden voor tuinaanleg

DSC_1170
Dankzij de gladde afwerking aan beide zijden zijn de elementen multi-inzetbaar.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | Cobefa

16 september 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Esthetisch en multi-inzetbaar

Op Green stelt Cobefa een nieuw product voor, speciaal ontwikkeld voor tuinen waarin techniek en esthetiek met elkaar verweven moeten worden. De betonnen L-keerwand Deluxe is namelijk niet alleen in staat om kleine en grote hoogteverschillen in de tuin op te vangen, maar laat zich dankzij de gedetailleerde vormgeving en onberispelijke afwerking vooral ook graag zien.

Het in Komen gevestigde Cobefa is een familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de productie van betonelementen voor zowel land- en tuinbouw als grond- en infrastructuurwerken. Een dagelijkse controle van de betonsamenstelling en maatvastheid, duurzaamheid en afwerking waarborgt de kwaliteit van de producten, terwijl een team van geëngageerde sector- en regioverantwoordelijken de kwaliteit van de service bewaakt. Vanuit die persoonlijke aanpak en aandacht voor de noden van de sector ontstonden onlangs ook de L-keerwanden Deluxe.

Esthetische oplossing

De nieuwe L-keerwanden werden ontwikkeld met de strenge esthetische eisen in de tuinaanleg in het achterhoofd. Op plaatsen waar de keerwand zichtbaar blijft of meerdere niveauverschillen overbrugd moeten worden, zorgen deze nieuwe elementen namelijk voor een uiterst strakke oplossing. Zo werd er bijzondere aandacht besteed aan de betonsamenstelling en kregen beide zijden een gladde afwerking. 

De vlakke aansluiting vereenvoudigt de plaatsing en verzekert een mooie eindafwerking, ook op kopse kanten.

Daarnaast zijn de modules voorzien van een vlakke aansluiting in plaats van de reguliere groef-groef- of tand-groefverbinding, en heeft elk element, ongeacht de afmetingen, een constante wanddikte van 12 cm. Dat betekent dat ook elementen van verschillende hoogtes op esthetische wijze met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Technisch veelzijdig

Dankzij de constante wanddikte en de uniforme gladde afwerking kunnen de elementen op diverse manieren toegepast en gecombineerd worden, terwijl de vlakke aansluiting de plaatsing vereenvoudigt. Ook het hefsysteem blijft de ergonomie van de tuinaanlegger indachtig.

Op vandaag zijn de keerwanden beschikbaar in hoogtes van 50 tot 150 cm, maar in de loop van 2022 wordt het gamma nog verder uitgebreid tot hoogtes van 200 cm.  

COBEFA – Stand 1436
www.cobefa.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Thomas Goossens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je graag meer over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details