NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Zenith E, een zero-turn zitmaaier met volledig elektrische aandrijving
Het controlepaneel is eenvoudig te gebruiken.

De Zenith E, een zero-turn zitmaaier met volledig elektrische aandrijving

Sinds 1958 kunt u bij Helthuis Tuin-en parkmachines BV terecht voor het meest geavanceerde assortiment tuin- en parkonderhoudsmachines van Nederland. Het is de exclusieve importeur van kwaliteitsmerken. Het gaat onder meer om de Amerikaanse fabrikant van zero-turn zitmaaiers  Ariens. Ariens heeft onlangs de Zenith E geïntroduceerd, de eerste professionele elektrische zero-turn zitmaaier met accu snelwisselsyteem. Een krachtige, robuuste, milieuvriendelijke, stille en zuinige machine.  

FusionCore, het verwisselbare lithium-ion batterij.

Maaien 24/7

De Zenith E zero-turn zitmaaier wordt aangedreven door een verwisselbare lithium-ion accu, de zogenaamde FusionCore. Het bijzondere van dit snelwisselsysteem is dat het perfect mogelijk is om één, twee of zelfs vier verwisselbare accupacks aan boord te nemen. “De reden waarom ik een paar jaar geleden een hybride auto kocht, was dat ik vaak naar het buitenland reisde en zo snel mogelijk op mijn bestemming wilde zijn. Met een hybride vul ik gewoon de tank, bestel een koffie – en eventueel een broodje – en rijd verder.  Als ik de accu kon verwijderen en er een nieuwe insteken, zou ik een elektrische auto kopen. Nou, dat is precies wat je kan doen met de Zenith E. En het is een enorme tijdsbesparing”, zegt Peter Helthuis. Voor de professionele tuinaannemer heeft dit het enorme voordeel dat hij een hele dag zonder onderbreking kan maaien, en ook dat hij zonder te wachten van de ene werf naar de andere kan doorwerken, gewoon door de lege accu’s te vervangen door volledig operationele, dankzij het Quick Swap-systeem.

Dit maakt het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week te maaien. Laden, wisselen, klikken en go!

Een professionele en comfortabele maaier

De gepatenteerde elektrische aandrijving van de Zenith E geeft hetzelfde gevoel als zijn professionele tegenhanger op benzine of diesel.  Deze zero-turn zitmaaier is ontworpen om in de meest veeleisende toepassingen een vermogen te leveren dat gelijkwaardig is aan dat van brandstofaangedreven modellen. De borstelloze elektrische aandrijfmotor is gekoppeld aan een planetaire versnellingsbak met dubbele reductie. Bovendien zorgt het ‘failsafe’-systeem ervoor dat de machine automatisch afremt als de bestuurder niet aanwezig is of als er een systeemfout optreedt. 

Veilig en sterk

De revolutionaire spindels zijn ontworpen om zware schokken op te vangen. De ‘messlip’-functie voorkomt schade aan de aandrijfmotor door de kracht te beperken die naar de motor wordt overgebracht (bv. als het mes een voorwerp raakt). En met een vermogen van 56V zijn de zware maaimotoren uniek in hun klasse. 

Voorstelling van het elektrische aandrijfsysteem.

Geschikt voor de zwaarste klussen  

Het extra diepe, gelaste hardstalen maaidek, met een maaibreedte van 152 centimeter, zorgt voor snel maaien en afvoeren van het gras, zelfs onder moeilijke omstandigheden. De diepte van 14 centimeter, uniek in deze klasse, biedt meer dan genoeg capaciteit, in tegenstelling tot de verlaagde modellen van de concurrentie. De maaihoogte kan in vijftien standen worden ingesteld, terwijl de maximale rijsnelheid 18 km/u (vooruit) en 9 km/u (achteruit) bedraagt.  Voeg daarbij het voordeel van de zero-tur, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het werk van de tuinannemer met de Zenith E twee keer zo snel gaat als met een meer conventionele versie. En geen uitstoot.

Ecologisch en economisch

Het is duidelijk. De vraag naar duurzame producten en diensten neemt toe.  Zuinigheid in gebruik en milieulabels worden steeds vaker beschouwd als doorslaggevende criteria bij het inhuren van apparatuur of het inzetten van onderaannemers. In stadscentra, in de buurt van ziekenhuizen of op plaatsen waar de geluidsoverlast tot een minimum moet worden beperkt, is het vanzelfsprekend dat het gebruik van een aanzienlijk stiller elektrisch machinepark een groot voordeel is.  De afwezigheid van toxische emissies wordt op prijs gesteld en bovendien maakt de aanzienlijke vermindering van het aantal “verbruiksonderdelen” (luchtfilter, oliefilter, enz.) het onderhoud aanzienlijk eenvoudiger en leidt het tot extra kostenbesparingen, bovenop het prijsvoordeel van het opladen via het elektriciteitsnet ten opzichte van de voortdurende stijging van de brandstofprijzen.

De Zenith E, de eerste professionele elektrische zero-turn zitmaaier.

Toekomstige ontwikkeling

Met zijn lange ervaring in zitmaaiers is Ariens, die zich nog meer wil inzetten om de impact op het klimaat te verminderen, niet van plan het hierbij te laten en gaat vanaf volgend jaar het gamma uitbreiden zodat er niet twee, maar zes modellen van elektrische zero-turn zitmaaiers kunnen dan worden aangeboden. De onderneming zet zich nog steeds in voor de kwaliteit en robuustheid die sinds het ontstaan het DNA van de fabrikant typeert. “Alles wel beschouwd kunnen we ons vandaag, met de stijging van de energieprijzen, afvragen of benzine- of dieselversies in de toekomst nog relevant zullen zijn. Een eenvoudige vergelijking van de bedrijfskosten spreekt voor zich”, concludeert Peter Helthuis.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details