NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De toekomst van accutechnologie is groen
EGO batterijen: 5 Ah + 10 Ah.

De toekomst van accutechnologie is groen

In de queeste voor een ecologische en duurzame toekomst voor onze planeet lijkt elektrificatie de weg voorwaarts. Fossiele brandstoffen verbranden jaagt koolstof die sinds duizenden jaren in onze aardkorst is opgeslagen in de atmosfeer en dit is geen free ride. Na meer dan een eeuw industrialisatie waar fossiele brandstof letterlijk de olie was van de vooruitgang, wordt nu de klimaatrekening gepresenteerd. Energie zonder uitstoot is daarom de enige oplossing.

Die groene energie opslaan en beschikbaar maken op het moment dat je het nodig hebt is de sleutel. Batterijen zijn dus cruciaal, het is dus geen wonder dat momenteel een wedloop woedt tussen aanbieders van batterij-oplossingen om de standaard te zetten in de markt. De tuinsector leek door consolidatie tussen grote merken in zijn plooi gevallen, echter recent wordt deze hegemonie plots door elkaar geschud door nieuwe disruptieve spelers die op basis van accutechnologie het speelveld aan het veranderen zijn.

EGO motor van Maestro Country e-power versnipperaar.

Eén van de actoren die hier stilaan een hoofdrol opeist, is de Chinese groep Chervon die onder het merk EGO Power Plus een product range op de markt brengt die exclusief accu aangedreven is. EGO batterijen werken op een 56 V systeem en beschikken over één van de hoogste energiedichtheden per batterijcel. De architectuur van de batterijen zorgt voor een optimale koeling die ervoor zorgt dat er steeds een efficiëntere energieoverdracht kan plaatsvinden. EGO heeft een universeel batterij-docking platform waarvoor ze een reeks van wel 7 batterijen met verschillende vermogens aanbiedt. Dit laat de gebruiker toe om binnen zijn budget en toepassing steeds de batterij te kiezen die best geschikt is naar gewicht en autonomie.

EGO heeft inmiddels een productgamma van handgedragen accugereedschap, denk aan bosmaaiers, heggenscharen, boomzagen, blazers maar daarnaast ook een groeiend gamma aan machines zoals loopgrasmaaiers, sneeuwruimers en recent ook ware zitmaaiers die allen met dezelfde uitwisselbare batterijen werken. EGO besliste een drietal jaar geleden zijn accu-technologie open te stellen voor andere OEM producenten. De markt is namelijk in volle ontwikkeling in de richting van elektrificatie en veel fabrikanten in nichesectoren zoeken naar passende accu-technologie. EGO ging hierbij selectieve partnerships aan met een aantal toonaangevende merken binnen de tuinsector. Hiervoor bouwde EGO een universele “power unit”, die een combinatie is van een DC motor met motorsturing en geïntegreerd platform die plaats biedt voor twee EGO batterijen. Aanvankelijk was hier een aandrijfcel ontwikkeld met verticale aftakas. Op basis van deze krachtbron kwamen reeds een aantal producten “Powered by EGO” op de markt. Producten hier zijn langgrasmaaiers, borstelmachines, versnipperaars, motorhakken en hogedrukreinigers.

De LCD display geeft de werkuren en batterijlading aan.

Op vraag en in samenwerking met haar partners ontwikkelde EGO recent ook een aandrijfcel met horizontale aftakas. Deze nieuwe krachtbron zal binnenkort op de markt komen en exclusief terug te vinden zijn bij een aantal premium merken. De motor heeft een elektrisch uitgaand vermogen van 3200 W, wat vergelijkbaar is met een benzinemotor van zowat 6 pk. De krachtbron beschikt over een aantal leuke features zoals een LCD display waarop werkuren en batterijlading permanent zijn afgebeeld. Ook deze aandrijfcel beschikt over twee zittingen voor de EGO batterijen.

Dankzij het ruime aanbod van de EGO batterijen kan de autonomie van de toepassing worden bepaald door de keuze van de batterijcapaciteit. De EGO krachtbron met horizontale PTO as leent zich uiteraard voor heel wat meer toepassingen en is universeel inzetbaar.

EGO motor met batterijen.

Deze “Powered by EGO” strategie om met OEM fabrikanten samen te werken zal EGO batterijen heel wat aantrekkelijker maken omdat de investering zich naast de echte EGO machines op nog een veel groter aanbod aan machines laat toepassen over merken heen wat tuinaannemers zeker zal weten te bekoren. Deze aanpak zal ongetwijfeld leiden tot een kruisbestuivingen die een versnelling van innovatie zal brengen en de stap naar accu-oplossingen door de eindgebruikers zal bespoedigen. De groene revolutie is hiermee echt gestart.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details