NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De nieuwe T7-telescoopladers vervolledigen het aanbod op schitterende wijze
De T7042 biedt een maximaal hefvermogen van 4,2 ton met maximale stabiliteit.

De nieuwe T7-telescoopladers vervolledigen het aanbod op schitterende wijze

Sinds 1960 is WEIDEMANN een innovator op het gebied van materiaaltransportoplossingen voor met name de landbouwmarkt. Tot nu toe was de uitvinder van de beroemde Hoftrack in 1972 en pionier op het gebied van compacte telescoopladers alleen vertegenwoordigd in het segment van 4,5 tot 6 meter.  Met de modellen T7035 en T7042 in zijn nieuwe 7-meter telescoopladergamma biedt de Duitse specialist nu een compleet gamma van premium handlingsoplossingen aan.   

Compacter en efficiënter

De nieuwe reeks telescopische laders van 7 meter is verkrijgbaar in twee ultracompacte modellen (2,4 m breed, 2,44 m hoog en 4,53 m lang): de T7035 met een maximaal laadvermogen van 3,5 ton en de T7042 met een maximaal laadvermogen van 4,2 ton. Ook de installatie van het DOC, FAP en SCR uitlaatgasnabehandelingssysteem is zo ontworpen dat ze weinig ruimte inneemt onder de motorkap. Tot de sterke punten van de nieuwe modellen behoren de uitrusting op maat (3 motoren, hydrostatische of Powerdrive 255 transmissie, diverse configuratiemogelijkheden), de geoptimaliseerde tractie, de wendbaarheid tot op de centimeter dankzij de ongeëvenaarde draaicirkel van 45°, de snelle omschakeling van de uitrusting en het continu geoptimaliseerde, lage brandstofverbruik. 

Best Cabin View’: ongeëvenaard zicht van 360°.

Grotere productiviteit in alle veiligheid

Het geautomatiseerde Vertical Lift System, gepatenteerd door WEIDEMANN, zorgt voor een soepele bediening met maximale stabiliteit. Hij regelt automatisch het heffen van de arm en het uitschuiven van de giek, zodat het gewicht steeds dicht bij de machine blijft. Hij biedt drie modi: bak, palletiseerder en manueel. Dit VLS-systeem, in combinatie met het einddempingssysteem op de telescooparm, biedt een ongeëvenaard voordeel op het gebied van comfort en werkprecisie.  

Bovendien zorgt de POWERDRIVE 255 transmissie, een continue hydrostatische versnellingsbak, voor een uitzonderlijk rijcomfort en een hogere trekkracht en rijsnelheid tot 40 km/u zonder te schakelen. De elektronische regeling van de transmissie en de motor voorziet in twee rijmodi: de ‘Auto’-modus handhaaft 100 procent van de gebruikelijke prestaties, terwijl de ‘ECO’-modus het toerental verlaagt tot 2.200 t/min wanneer de gewenste rijsnelheid is bereikt. 

Een volledig herontworpen cabine

Het nieuwe cabineontwerp beoogt het ‘Best Cabin View’ te bieden. Het resultaat is een ongeëvenaard zicht van 360°, dankzij de panoramische achterruit, ook op het rechter achterwiel, terwijl de gebogen voorruit een onbelemmerd zicht geeft op het hele werkgebied, ongeacht de positie van de arm. De cabine is ‘ook’ gemakkelijk en veilig te betreden dankzij twee antisliptreden en ‘Coming Home’-verlichting.  De cabine geniet ook van een strak en intuïtief concept. Zo zijn de gebruikelijke indicatoren per functie in kleur gecodeerd, worden de in gebruik zijnde functies weergegeven op een 7-inch scherm en zijn alle essentiële bedieningsfuncties (inclusief de joystick van de nieuwste generatie) op de armsteun van de console gemonteerd, zodat ze binnen handbereik zijn. De derde hydraulische functie wordt geactiveerd door een schakelaar op de console en proportioneel door de joystick in beide richtingen bediend met behulp van een traploos stelwiel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details