NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De innovatieve oplossingen van Hinowa
Hinowa-hoogwerkers zijn snel, toegankelijk, compact en licht, met aanzienlijk werkbereik

De innovatieve oplossingen van Hinowa

Het bedrijf werd opgericht in 1987 en heeft sindsdien doorlopend een voortrekkersrol gespeeld, met innovatieve oplossingen die aan de specifieke eisen van de klant kunnen worden aangepast én het werken op hoogte vereenvoudigen.

Sinds de oprichting in Nogara, in de Italiaanse provincie Verona, heeft het bedrijf zijn producten voortdurend én met succes vernieuwd. Er werd stevig geïnvesteerd in spitstechnologie en nieuwe machines, zoals de Performance IIIS-serie, de Bi-Energy-technologie én de volledig elektrische lithium/ion-aandrijving. Ook de hoofdzetel onderging talrijke transformaties en kan prat gaan op 30.000 vierkante meter overdekte faciliteiten, met een totale oppervlakte van 90.000 vierkante meter. Bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën staan milieu en gebruiksgemak centraal.

Het lithium/ion-systeem maakt het mogelijk om binnenshuis te werken.

Meer energie, minder CO2

Hinowa trekt resoluut de kaart van het milieu. De onderneming verbetert namelijk voortdurend haar productieprocessen door een breed gamma machines met een groene ziel te creëren. De fotovoltaïsche installatie op het dak van het hoofdkantoor, bijvoorbeeld, wekt 300 kW op zonder de hoeveelheid CO2-uitstoot te verhogen. Om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, maakt Hinowa ook gebruik van een waterrecirculatiesysteem en bepaalde componenten van biologische oorsprong. Denk hierbij aan verf op waterbasis voor machineonderdelen, hergebruik van gezuiverd water om de machines te wassen en biologisch afbreekbare olie.

De batterijen kunnen opgeladen worden gedurende de werking van de machine.

Emissievrije beweging

Maar het element dat de groene geest van het bedrijf het meest in de verf zet, is ongetwijfeld de elektrische motor die beschikbaar is voor alle hoogwerker-modellen. Het lithium/ion-systeem maakt het mogelijk om binnenshuis te werken en is de ideale oplossing om het ecosysteem te beschermen. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de typische hoge prestaties van de Hinowa-machines.

De lithium/ion-accu’s hebben een uiterst lange levensduur, hoger dan de traditionele lood/zuur-accu’s.

Het resultaat is dat de hoogwerkers, die zijn voorzien van de lithium/ion-technologie:

• geen rook uitstoten;
• geen lawaai maken;
• geen brandstof verbruiken;
• geen rondslingerende elektrische kabels hebben.

Bovendien zijn ze ideaal voor wie behoefte heeft aan een snelle, toegankelijke, compacte en lichte machine met aanzienlijk werkbereik.

Wist je dat…?
• de lithium/ion-accu’s een uiterst lange levensduur hebben, hoger dan de traditionele lood/zuur-accu’s? Ze kunnen tevens opgeladen worden gedurende de werking van de machine.
• de kosten voor het beheer en het gebruik zeer beperkt zijn? Er is namelijk geen sprake van slijtage en defecten van een normale verbrandingsmotor.
• …de kosten voor het opladen beperkt worden tot een derde ten opzichte van traditionele brandstof?
• …de energiebesparing gewaarborgd wordt door het feit dat de motor alleen gevoed wordt wanneer er een beweging wordt uitgevoerd (start/stop-technologie)?
• …het vermogen, de operationele snelheid en de kracht van de mastdelen van de lithium/ion-machine na verloop van tijd onveranderd blijven en vergelijkbaar zijn met die van een machine met een verbrandingsmotor?
• …ze, gezien hun zeer ecologische aard en beperkt effect op het milieu, kunnen werken in omgevingen waar machines met verbrandingsmotoren verboden zijn?
• …de efficiëntie van een elektrische motor hoger is ten opzichte van een verbrandingsmotor?
• …de cellen van het lithium/ion-systeem 2.000 cyclussen met volledige oplading of 4.000 met halve oplading waarborgen? De geschatte levensduur van de accu is zo veel hoger dan de terugverdientijd!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details