NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
De gezichten achter twee Italiaanse topmerken
De delegatie volgde in de showroom een technische en commerciële workshop.

De gezichten achter twee Italiaanse topmerken

Demonstraties en nieuwigheden vanop de fabrieksvloer

Met een aantal vertrouwde dealers trok Machines De Schutter – kortweg MDS – dit najaar met de bus richting Italië. Het doel van de reis? De mensen ontmoeten achter de merken Negri en Bluebird, zien waar het allemaal gemaakt wordt, en enkele nieuwigheden ontdekken. Accountmanager Marco Luyten organiseerde de reis en kijkt tevreden terug: “Het was een verrijking om elkaar te leren kennen. Bovendien kregen we een voorproefje van enkele interessante ontwikkelingen.”

Bij Machines De Schutter vind je als groenaannemer niet alleen de topproducten die je nodig hebt om je werk efficiënt en veilig uit te voeren, maar vertrouw je ook op de kennis, het advies en de service van een gespecialiseerd familiebedrijf. MDS is verdeler van verschillende merken en om hun dealers nog meer technische en commerciële kennis van de producten bij te brengen, trokken ze samen naar Italië. Lambrechts Tuinmachines, TRACLABOR land- en tuinbouwmachines, Willemen nv landbouw-, tuinbouw- en industriemachines, en Peleman Bvba land- en tuinbouwmachines waren van de partij. 

De hakselaars en chippers van Negri speelden een glansrol.

“Naast sightseeing en lekker Italiaans eten, planden we een uitgebreid bezoek aan twee bedrijven waarmee we al lang samenwerken: Negri en Bluebird. We kregen demonstraties op hun terreinen en leerden de zaakvoerders op een informele manier kennen”, vertelt Marco Luyten. “Wij kunnen onze dealers wel vertellen over deze hoogwaardige producten, maar zij moeten ons dan op ons woord geloven. Nu zien ze ter plekke aan welke vereisten elke tool moet voldoen en waar het allemaal gemaakt wordt. De eigenaars hier in Italië spreken de taal van die dealers en van de tuinbranche. Ze weten wat er leeft en gebeurt in de sector. Dat geeft veel vertrouwen.”

Bart Van den Eynde, zaakvoerder van Peleman, bevestigt: “Het is voor ons als dealer heel interessant om de bouw van de machines van begin tot einde te zien, en de mensen te ontmoeten die ze met veel passie maken. En dat in de goede compagnie van mensen uit de stiel: super!”

Nieuwigheden bij Negri

Negri is gekend om zijn sterke biohakselaars die het in Italië produceert. Binnenkort betreedt het ook de markt van de chippers. Marco Luyten: “De reden daarvoor is de groeiende arborisatie. Als je puur hout wil verhakselen, dan is een biohakselaar niet de beste keuze. Een chipper geeft je als tuinaannemer wel de kracht om je snoeihout efficiënt te verwerken.”

Accu-gedreven machines vormen een onomkeerbare evolutie.

De Belgische delegatie werd uitgenodigd in de showroom van Negri, waar ze een commerciële en technische cursus genoot. Ook een bezoek aan de fabriek, met een demonstratie van de nieuwe chippers, zat in het programma. “Wat me het meeste bijblijft, is de voorstelling van de R230, een compacte biohakselaar die op eigen kracht rijdt. Niet meer trekken en sleuren met je machines, maar je spieren sparen voor het echte werk. De krachtpatser is bovendien maar 75 centimeter breed, dus raak je zo door alle tuinpoortjes. Ik kan niet wachten om die in België te verdelen.”

“Dit soort bezoeken verkleint de afstand tussen ons als producent en de dealers in België”, vertelt Roberto Negri van familiebedrijf Negri. “Door te tonen hoe de machines in elkaar zitten en hoe wij ze maken, weten onze bezoekers ook wat ze verkopen. Zo kunnen ze hun eindklant overtuigen van de kwaliteit van onze producten.”

Trend naar accugedreven

Aan de voet van de Alpen bezochten de dealers onder een stralende zon de fabriek van Bluebird. Na een rondleiding in het bedrijf en een kennismaking met het team, volgden enkele demonstraties op hun demoterrein. Daarna had Bluebird een hoop nieuws aan te kondigen, zoals professionele zero-turnzitmaaiers, particuliere zitmaaiers op accu, batterijgedreven transporters, en een uitbreiding van de snoeischaren op accu. “Lichte, maar ook steeds zwaardere toestellen die op accu werken zijn een rode draad in onze industrie”, licht Marco Luyten toe. “Voor zware bewerkingen zijn oplaadbare machines nog wishful thinking, maar we kunnen met MDS steeds meer accugedreven toestellen aanbieden. Dat betekent dat ook de tuinbranche minder CO2 gaat uitstoten.”

De dealers genoten een intieme blik achter de schermen.

Ook Roberto Tribbia van Bluebird kijkt tevreden terug op het bezoek: “Voor ons is het belangrijk om ons gezicht eens te tonen. Het is één ding om onze machines op papier te zien, maar iets helemaal anders om ze met je eigen ogen te ontdekken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details