NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Compacte hakselaar voor grote diameters

Compacte hakselaar voor grote diameters

Jo Beau products introduceert begin oktober een opmerkelijke nieuwe houthakselaar: model M600 GORILLA™. De hakselaar zal het grootste model worden uit de Jo Beau-lijn. De machine heeft een zeer grote capaciteit en groot volume, maar blijft zo compact dat zij nog steeds door een deurgat gaat. “Dit model is uniek op de markt.”

In huis ontworpen rupsonderstel.

De machine werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van klanten en de markt in het algemeen. Christophe Beauprez, eigenaar van Jo Beau products: “Er is geen ander merk ter wereld dat deze combinatie kan bieden: takken tot een adviesdiameter van 18 cm hakselen met een machine die door het deurgat past. Tijdens onze langdurige tests testten we met takken tot een diameter van 22 cm, en met succes. Daarbij heeft deze hakselaar een krachtiger benzinemotor voor een hoger rendement en een vernieuwend rupsonderstel voor ruwere terreinen, zelfs met hellingen.”

Beauprez heeft hoge verwachtingen van het nieuwe model. Vooral omdat veel hoveniers vaak een compacte hakselaar hebben voor de iets kleinere werken en daarnaast een grote hakselaar voor de dikkere diameters. “Er bestaan al veel hakselaars die takken met een diameter tot 15 of 16 cm aankunnen, maar die zijn groot, lomp en breed. Ze worden geassembleerd op een aanhangeronderstel en dus getrokken door een bestelwagen. De Jo Beau M600 GORILLA™ is echt uniek op de markt. We gaan er dan ook van uit dat er veel belangstelling voor zal zijn, al is het misschien even een mindswitch: een grotere diameter hakselen met een compacte hakselaar.”

Scanreco radiografische afstandsbediening.

Jarenlange research

Jo Beau products ontwikkelde de machine van ontwerp tot en met productie volledig in eigen huis. Model M600 GORILLA™ is het resultaat van jarenlange research, vertelt Beauprez. “Het is geen machine die even snel ontworpen is. Het uiteindelijke model is alweer het vierde prototype. We hebben hem dan ook uitvoerig kunnen testen. Op vraag vanuit de markt hebben we deze machine voorzien van rupsen, aangestuurd door een afstandsbediening. Omdat de hakselaar dikkere takken aankan, is de invoer ook groter en zwaarder. De invoertrechter is daarom hydraulisch op een ergonomische manier naar beneden te brengen. Ook is de hakselaar voorzien van invoerrollen met anti-stresssysteem voor horizontaal invoeren.” 

Houtsnippers M600 GORILLA.

Focus op compacte hakselaars

Jo Beau viert dit jaar  zijn 25e verjaardag en is daarbij een grondlegger van compacte hakselaars, die met de M600 GORILLA™ al zijn zeventiende model op de markt neerzet. Naast hakselaars omvat het Jo Beau-assortiment onder meer boomstronkfrezen, verticuteermachines en machines voor gazonrenovatie. Oprichter Jozef Beauprez ontwikkelde eigenhandig de innovatieve Jo Beau-Trommeltechnologie™ voor de typerende gele houtversnipperaars. Zoon Christophe Beauprez bouwt het bedrijf nu verder uit met nieuwe innovaties. Op het gebied van houtversnipperaars levert Jo Beau inmiddels een totaalpakket: van machines aangedreven door benzinemotoren tot machines met een elektrische motor en machines die aan de aftakas  of hydrauliek van de trekker te koppelen zijn. 

40Pk Vanguard EFI tweecilinder benzinemotor.

Jo Beau startte zo’n 25 jaar geleden met het produceren van compacte hakselaars en heeft de focus nooit verlegd naar grotere modellen. “In die tijd waren er weinig fabrikanten die compacte hakselaars maakten. Al onze machines, van de lichtere tot de zwaardere 25pk-modellen, hebben een maximumbreedte van 72 centimeter, een hoog rendement, en een hoge capaciteit.”

In 2020 kreeg het volledige gamma hakselaars van Jo Beau een compleet nieuwe design: Next Generation. Niet alleen om de machines mooier en aantrekkelijker te maken, maar ook door vragen van klanten mee te nemen in de ontwerpen. Door de machines ergonomischer en sterker te maken biedt Jo Beau sindsdien ook drie jaar standaard garantie aan zijn klanten. De fabrikant levert in de Benelux  en Duitsland via een dealernetwerk met eigen vertegenwoordigers. Zo wil het bedrijf het serviceniveau waarborgen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details