NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Budget- en onderhoudsvriendelijke carports in aluminium

Budget- en onderhoudsvriendelijke carports in aluminium

Gepoederlakt aluminium is sterk, duurzaam en onderhoudsarm

Hout is een bijzonder en mooi materiaal. Dat zal niemand ontkennen. Zeker voor ‘groene’ constructies als tuinhuizen en carports is natuurlijk en veelzijdig hout nog steeds zeer populair. Maar er schuilt een addertje onder het gras: hout vergt heel wat en regelmatig onderhoud. En laat dat voor steeds meer consumenten nu net een struikelblok zijn.

Naarmate de dagen korter worden en het dus sneller donker is, heeft de Belg minder tijd om de kostbare vrije momenten aan klusjes en onderhoud te besteden. Exterior Living speelt daar handig op in. De R&D-afdeling is al enkele jaren op zoek naar alternatieve materialen die evenwaardig zijn in sterkte, kwaliteit en design aan hout, maar minder veeleisend zijn qua onderhoud. Zo heeft Exterior Living sinds 2018 – naast het reguliere gamma aan houten carports – ook een assortiment in zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk aluminium.

De troeven van aluminium

De keuze voor gepoederlakt aluminium is niet toevallig. Het materiaal is sterk, duurzaam en onderhoudsarm. Het rot of roest niet en een beschermende voorbehandeling – volgens de normen van Qualicoat Seaside – garandeert zelfs in de meest veeleisende omstandigheden een lange levensduur. Er is dan ook geen frequente behandeling nodig om de kwaliteit van het materiaal te behouden. En om het aluminium proper te maken is water en een lichte, niet-corrosieve zeep (vb. autoshampoo) meer dan voldoende. Geen speciale onderhoudsproducten of verfkwasten nodig, dus.

Daarnaast is aluminium ook erg licht. Dat zorgt voor een enorme vereenvoudiging van transport en plaatsing. De bouwelementen kunnen gewoon met de hand verplaatst en geplaatst worden. Er hoeft geen kraan of ander materieel aan te pas te komen.

Eenvoud loont

Exterior Living speelde de troeven van aluminium eerder al uit met het modulaire concept Maluwi. Daarbij kon de klant de constructie grotendeels zelf vormgeven, met keuze uit diverse afmetingen in de aluminium basisstructuur en een heel gamma houten of glazen wanden en zelfs deuren.

Recent werd dit opgevolgd met het Lumo-concept, eenvoudige en bovenal budgetvriendelijke modellen. Het bestaat uit een zwarte aluminium structuur enerzijds en een dak in polycarbonaat anderzijds. Handig is dat de constructie vrijstaand of tegen een bestaande bebouwing kan geplaatst worden. Er wordt gewerkt met een vaste breedte van 293 centimeter en vijf verschillende lengtes, waarbij de plaatsing van de palen grotendeels vrij te kiezen is. Het dak kan afgewerkt worden in helder of opaal polycarbonaat, goed voor een lichtdoorlatendheid van respectievelijk 80 à 90 of 20 à 30 procent.

De sobere maar elegante zwarte structuur van de Lumo oogt in de eerste plaats strak en modern, al sluit de carport vanwege zijn eenvoud aan bij een heel spectrum van bouw- en tuinstijlen. Zo staat de auto niet alleen stijlvol geparkeerd, maar blijft die in de komende winterdagen ook perfect beschermd tegen regen en vorst.

Strak, tot in de details

Hoe eenvoudiger de vormgeving, hoe belangrijker de details. Er wordt daarom gebruikgemaakt van vierkante palen en een rechte strakke omkadering aan de buitenzijde van het dak. Deze verbergt de minimale buiging van de polycarbonaatplaten en schept zo de illusie van een plat dak. Voor een perfect esthetisch resultaat zijn zowel de waterafvoer als de schroefverbindingen volledig onzichtbaar weggewerkt. Een uv-beschermlaag verhindert dan weer dat de polycarbonaatplaten gaan vergelen. Op die manier behoudt de volledige constructie jarenlang zijn esthetische en technische waarde.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details