NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Betrouwbare en ergonomische veegmachines. Zo pak je het straatvuil seizoen na seizoen aan

Betrouwbare en ergonomische veegmachines. Zo pak je het straatvuil seizoen na seizoen aan

Als het op de reinheid van paden, terrassen en trottoirs aankomt, kent elk seizoen zijn eigen uitdagingen. De constante in het verhaal? Vegen! Aangezien de strijd tegen vuil nooit eindigt, heb je er alle baat bij om het jezelf daarbij zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.

Als er iemand is die wat van vegen weet, dan is het wel Donat van der Horst. De Nederlander stond vijftig jaar geleden mee aan de wieg van de inmiddels wereldvermaarde Tielbürger veegmachines en is tot op vandaag exclusief verdeler van het Duitse A-merk in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Dankzij de centrale aandrijving van de borstels en de vorm van de behuizing verloopt ook vegen langs muren en bordessen grondig, efficiënt, en schadevrij.

Deutsche Gründlichkeit

“Het is niet toevallig dat we ons volledig aan Tielbürger gebonden hebben”, steekt Van der Horst meteen van wal. “De veegmachines zijn bij wijze van spreken onverwoestbaar. Er wordt gebruikgemaakt van kwalitatieve Honda industriemotoren, de luchtbanden zijn voorzien van stabiele stalen velgen en alle onderdelen zijn corrosiebestendig behandeld.  Zelfs de behuizing kreeg een drievoudige, hoogwaardige laklaag.” 

“Een tuinaannemer of gemeentewerker die met Tielbürger werkt, zal met andere woorden zelden door reparaties opgehouden worden en kan zijn werken dus volledig volgens planning uitvoeren. Kampt hij toch ergens met slijtage of een probleem, dan kunnen wij op heel korte termijn de juiste vervangingsonderdelen leveren. Ook voor machines die al tientallen jaren oud zijn, trouwens!”

Compacte krachtpatsers

In het professionele gamma veegmachines doen vooral de TK38pro en TK48pro het goed, weet de distributeur. “Zij zijn dankzij de industriemotor niet alleen krachtig, maar ook erg compact. De TK38 professional, met een werkbreedte van 80 centimeter, krijg je bijvoorbeeld heel gemakkelijk mee in de bestel- of aanhangwagen, en ook de iets bredere TK48 professional (100 centimeter) is eenvoudig te vervoeren.”

Minstens even belangrijk als kracht, is de efficiëntie. “Zowel het toerental als de borsteldruk kunnen naar de specifieke noden afgestemd worden, en de veegrichting is vijfvoudig instelbaar. Omdat de borstels vanuit het centrum aangedreven worden en de behuizing niet over de randen heen komt, verloopt ook het vegen langs muren grondig, efficiënt, en schadevrij.”

Sneeuwkettingen, sneeuwborstels en een sneeuwschuif maken van de veegmachine een sneeuwmachine.

Voor elk seizoen

Om nog beter in te spelen op de specifieke noden van het moment, voorziet Tielbürger een uitgebreid gamma aan borstels, accessoires en opbouwdelen. “Met een gootborstel maak je goten in de lente bijvoorbeeld vakkundig schoon, terwijl een elektrische watersprenkelinstallatie opwaaiend stof tijdens droge zomers weet te beperken. Een stofkap voorkomt steenslag en met de bladschuif sla je in de herfst twee vliegen in één klap.” Tielbürger veegmachines kunnen door toevoeging van sneeuwkettingen, sneeuwborstels en een sneeuwschuif
zelfs tot volwaardige sneeuwmachines omgebouwd worden.

Alles binnen handbereik

Veelzijdigheid is een sterke troef, natuurlijk, al mag ze niet ten koste gaan van het gebruiks- en bedieningsgemak. “Daar heb je bij Tielbürger niet voor te vrezen”, verzekert Van der Horst. “Alle accessoires kunnen snel en zonder speciaal gereedschap gemonteerd worden en zowel versnelling als toerental, borsteldruk en veegrichting zijn rechtstreeks aan de stuurboom te regelen. Voor een optimale ergonomie is die laatste overigens zevenvoudig in hoogte instelbaar, terwijl de bedieningshendels uit hoogwaardig kunststof ook in de winter het nodige comfort verzekeren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details